Dit jaar heeft Forteiland Pampus veel te vieren. Niet alleen is het 25 jaar geleden dat het eiland voor het eerst voor bezoekers werd geopend. Ook is het 20 jaar geleden dat de Stelling van Amsterdam, waartoe Pampus behoort, werd opgenomen als UNESCO Werelderfgoed. Op het forteiland midden in het IJmeer beleeft u 400 jaar oer-Hollandse geschiedenis, avontuur en natuur. Het historische fort heeft meer dan 75 ruimten die verkend kunnen worden met of zonder Pampus-gids.

Tijdens de Nationale Museumweek van 16 t/m 24 april organiseert Forteiland Pampus volop extra activiteiten. Pampus vertelt met de foto-expositie ‘TentoonStelling’ op unieke wijze het verhaal van de Stelling van Amsterdam, Nederlands laatst aangelegde waterlinie. In de droge gracht van het fort staan 42 prachtige luchtfoto’s van 42 forten en batterijen uit de Stelling van Amsterdam. De Pampus-gidsen geven speciale rondleidingen, zodat de bezoekers al hun vragen direct kunnen stellen. Voor kinderen is er een uitdagende speurtocht door de expositie. Wie meer achtergronden over de forten wil weten, is het boekje ‘Stelling van Amsterdam in vogelvlucht’ een aanrader, te verkrijgen in de winkel of via info@pampus.nl.

Naast de ontdekkingstocht door het fort zijn er voor de kinderen op 16 en 17 april oudhollandse spelletjes zoals, spijkerpoepen, touwtje springen en knikkeren. Maar natuurlijk mogen volwassen bezoekers ook meedoen.

Maak kans op een ‘Gouden Molen’! Wat moet je doen? Op Forteiland Pampus staat een molen die het eiland mede voorziet van energie. Gevonden? Maak een foto en stuur deze naar: activiteiten@pampus.nl. Elke 10e inzending wint de ‘Gouden Molen’.

Het Pampus? Paviljoen 1874 serveert tijdens de Nationale Museumweek een speciale lunch.

De extra activiteiten zijn bij de entreeprijs voor Pampus inbegrepen. Bestel uw tickets en/of reserveer voor de veerboot via de ticketshop! De kaartverkoop start op 1 maart via www.pampus.nl

Stats & tags


Muiden, Noord-Holland, Nederland

Overige informatie

Openingstijden

Maandag: Gesloten
Dinsdag: 11:30u-16:00u
Woensdag: 11:30u-16:00u
Donderdag: 11:30u-16:00u
Vrijdag: 10:30u-16:00u
Zaterdag: 10:30u-17:00u
Zondag: 10:30u-17:00u

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling