Introductie

Het driedaagse muziekfestival Paaspop wordt gezien als de opening van het festivalseizoen. Ieder jaar vindt het evenement tijdens het paasweekend plaats en zorgen meer dan 150 nationale- en internationale acts op verschillende podia drie dagen lang voor de ultieme muziekervaring. Omdat er tijdens dit festijn verschillende muziekstijlen worden aangeboden, is er voor elk wat wils. Van de beste pop bands en de hardste rock acts tot aan extreme dance en verrassende theater, niemand hoeft zich hier te vervelen. Met een ticket voor Paaspop zullen festivalgangers vele uren dansen, lachen, drinken, eten, genieten en verrast worden.

Ga naar de website van Paaspop

Historie en populariteit

In 1978 werd het muziekfestival Paaspop voor de eerste keer in bescheiden vorm georganiseerd. In 1985 werd het voor de eerste keer op Eerste Paasdag gehouden en de naam Paaspop was geboren. Vijftien jaar lang vond het evenement in manege De Molenheide plaats en in 1996 verhuisde het naar een grote tent naast De Molenheide. Vanaf 2011 is het festival naar drie dagen uitgebreid en vandaag de dag zijn er circa 150 acts te zien over 13 podia. Paaspop heeft de naam seizoensopener te zijn en trekt jaarlijks meer dan 50.000 bezoekers.

Locatie

Paaspop vindt plaats in Schijndel, een gemeente circa tien kilometer onder Den Bosch in de provincie Noord-Brabant. Het festivalterrein De Molenheide is met de auto prima te bereiken en men kan betaald parkeren. Ook met het openbaar vervoer is de locatie goed te bereiken. Vanaf Station Den Bosch en Eindhoven rijden bussen of festivalgangers kunnen de taxi nemen.

Programma / activiteiten

Paaspop is al sinds jaar en dag het gezelligste openingsfestival van Nederland. Een gevarieerd programma aanbod biedt voor een breed publiek uren plezier. Behalve optredens van bands uit binnen- en buitenland zijn er verschillende tenten waar dj’s muziek draaien. Van de echte discokrakers tot aan de heavy happy hardcore. Daarnaast is er veel ruimte voor theater en diverse ludieke acties.

Elk podia heeft zijn eigen entourage. Er wordt extra veel aandacht besteed aan de aankleding van het festival. Dit zorgt ervoor dat festivalgangers niet alleen van band naar band en van tent naar tent gaan, maar tevens ook van verrassing naar verrassing en van sfeer naar sfeer. Wie het festival van begin tot het eind echt wil beleven, kan overnachten op de speciaal ingerichte Paaspop camping.

Stats & tags


Schijndel, Noord-Brabant, Nederland
Evenementen, Maart

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling