Introductie

Pathé Tuschinski is een bioscoop met zes zalen gelegen in onze hoofdstad Amsterdam. De bioscoop in helemaal gebouwd in Art Deco stijl en ademt luxe en allure uit. Bezoekers genieten hier niet alleen van de mooiste en nieuwste films, maar genieten hier tevens van een prachtige ambiance. Niet voor niets behoort het vroegere Theater Tuschinski tot de mooiste bioscopen ter wereld. Het filmtheater toont voornamelijk populaire films en de grote zaal wordt vaak gebruikt voor première films, waar tevens vele beroemdheden op af komen. Pathé Tuschinski is tevens uitgerust met een fraaie foyer waar bezoekers voor of tijdens de filmpauze terecht kunnen voor een drankje.

Ga naar de website van Pathé Tuschinski

Historie en populariteit

Het luxueuze filmtheater Tuschinski werd gebouwd in opdracht van Abraham Icek Tuschinski en opende in 1921 de deuren voor publiek. Bezoekers liepen een sprookjeswereld binnen over hoogpolige tapijten en genoten van de prachtige stijlen die door topkunstenaars in het gebouw waren verwerkt. Jugendstil, Art Deco en Amsterdamse School werden samengesmolten tot één in deze droombioscoop.

Locatie

Niet alleen op decoratief gebied was het een bijzonder theater, ook op het gebied van elektronica was het uitgerust met de nieuwste snufjes zoals het revolutionaire verwarmings- en ventilatiesysteem, waarmee de temperatuur op alle plekken in het theater gelijk kon worden gehouden. Tussen 1998 en 2002 onderging het theater een ingrijpende verbouwing zowel binnen als buiten, waarbij zoveel mogelijk de oude stijl werd teruggebracht. Pathé Tuschinski wordt jaarlijks druk bezocht, zowel door bezoekers uit binnen- en buitenland als door beroemdheden.

Programma / activiteiten

Pathé Tuschinski is gelegen nabij het centrum van Amsterdam, in de provincie Noord-Holland. De bioscoop is prima met zowel het openbaar vervoer als met eigen vervoer te bereiken. Omdat parkeren in de binnenstad van Amsterdam behoorlijk aan de prijs is, kan men het beste op de speciale parkeerplaatsen aan de rand van de stad parkeren en daarvandaan de bus, tram, metro of trein pakken.

Niet voor niets wordt Pathé Tuschinski gezien als één van de mooiste filmtheaters ter wereld. De prachtige glas-in-loodramen, de hout- en marmersoorten, de fraaie lichtkoepels en de exotische kunst, zorgen voor een indrukwekkende entree. De bioscoop organiseert rondleidingen, waarbij bezoekers in de wonderen van het theater worden ingewijd. De foyer is met comfortabele banken en fauteuils ingericht, een plek waar gasten heerlijk kunnen zitten en genieten van een drankje.

De bioscoop draait voornamelijk de echte kaskrakers. Films die in Nederland in première gaan, worden vaak getoond in de grote zaal van het theater. Hier komen dan ook vele bekende Nederlanders op af. Daarnaast heeft het filmhuis verschillende arrangementen beschikbaar zoals een exclusief V.I.P. arrangement of een champagne arrangement en organiseert Pathé Tuschinski voor jong en oud diverse specials en events.

Stats & tags


Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
Bioscopen, Entertainment

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling