Introductie

Diep in de Gelderse Achterhoek, even ten noorden van de stad Winterswijk, ligt het fantastische recreatiegebied ’t Hilgelo. Recreatiegebied ’t Hilgelo is niet alleen zeer geliefd bij de bevolking van Winterswijk en omgeving, maar geniet ook grote populariteit onder de vele toeristen die dit deel van de Gelderse Achterhoek aandoen. Zwemmen, surfen, waterfietsen en roeien zijn populaire activiteiten. Maar ook duikers komen hier aan hun trekken. In het verleden hebben duikenthousiastelingen hier een autobus af laten zinken naar een diepte van 12 meter en deze autobus is nog steeds een gewild duikobject. Bovendien is er een strandpaviljoen waar je heerlijk kunt genieten van een drankje op een van de comfortabele loungebanken terwijl je geniet van het prachtige uitzicht.

Ga naar de website van Recreatiegebied Hilgelo

Historie en populariteit

Het strandpaviljoen heeft in 2011 een grondige verbouwing ondergaan en is nu helemaal klaar voor de toekomst. Recreatiegebied ’t Hilgelo was dat al langer en dat blijkt ook wel uit de grote aantallen bezoekers die hier jaarlijks komen zodra het kwik de twintig graden aantikt.

Locatie

Overigens is het niet alleen watersport dat hier de klok slaat. Ook fiets- en wandelrecreatie genieten veel populariteit. Niet zo verwonderlijk, want dit deel van de Gelderse Achterhoek is een van de mooiste delen van ons land. De karakteristieke boerderijen, het prachtige en glooiende coulisselandschap en de vele mooie kastelen in de buurt maken dit tot een gewild fietsparadijs. Daarbij komt dat het recreatiegebied is aangesloten op het netwerk van toeristische overstappunten. Dat betekent dat fietstoeristen hier de auto kunnen parkeren en vervolgens een van de vele routes kunnen fietsen die vanaf dit punt vertrekken.

Programma / activiteiten

Naast de sporten die zich in het water afspelen is ook vissen een populair tijdverdrijf op recreatiegebied ’t Hilgelo. Bovendien is ’t Hilgelo een van de weinige plekken in de Achterhoek waar naaktrecreatie is toegestaan. Hiervoor is een beschut gedeelte speciaal ingericht.

Stats & tags


Meddo, Gelderland, Nederland
Dieren & Natuur, Recreatiegebieden

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling