Introductie

Safaripark Beekse Bergen heeft zo’n 1250 dieren, waaronder meer dan 150 soorten. Het is het grootste wildlife dierenpark van de Benelux. Op de uitgestrekte savannes zijn onder andere zebra’s, giraffen, leeuwen, olifanten en neushoorns te zien. Het bijzondere is dat u zelf met de auto tussen de dieren mag rijden zodat u echt het idee heeft aan een safari deel te nemen. Het safaripark is eigendom van Libéma Exploitatie BV.

Ga naar de website van Safaripark Beekse Bergen

Historie en populariteit

In 1968 opende “Leeuwenpark Beekse Bergen” haar deuren. Toen al konden mensen vanuit de auto leeuwen observeren. Om die reden kende het park een enorm succes, omdat mensen dit nog nooit hadden gezien. In de jaren erna breidde het dierenrijk in het park zich langzaam uit, van jachtluipaarden tot zebra’s en giraffen. In 1974 kreeg het park zijn huidige naam. In 1980 werd het wildpark toegevoegd aan het bestaande park waardoor de totale oppervlakte uitgroeide tot 120 hectare. Toen het safaripark in 1987 overging in privéhanden, onderging het grote veranderingen. Opeens waren er wandelsafari’s, maar ook bootsafari’s mogelijk. In de afgelopen jaren is een deel van het park in een Afrikaans jasje gestoken.

Locatie

Safaripark Beekse Bergen ligt tussen Tilburg en Hilvarenbeek, in de provincie Noord-Brabant.

Programma / activiteiten

Safaripark Beekse Bergen kunt u op 4 manieren ontdekken. Wandelend, met de safaribus, de safariboot of met de auto. Het park levert een belangrijke bijdrage aan natuurbehoud, waaronder conservatie van bedreigde diersoorten, wetenschappelijk onderzoek en het geven van voorlichting aan kinderen. Raadpleegt u voor de meest actuele activiteitenagenda en de openingstijden de website.

Stats & tags


Hilvarenbeek, Noord-Brabant, Nederland
Dieren & Natuur, Dierentuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling