Introductie

Toet, toet! Aan de kant! Zo klinkt het in het verkeerspark bij Sansjes fertier. De kinderboerderij, buitenspeeltuin, monorail, trapbootjes: vandaag kom je tijd tekort. En als het regent? Dan ga je naar binnen, want ook daar is van alles te doen.

Ga naar de website van Sanjesfertier

Historie en populariteit

Sinds 1998 is Sansjes fertier het grootste speelpark van Friesland waar je zowel binnen als buiten kunt spelen. Fertier betekent plezier, en dat is waar je voor komt als je Sansjes fertier bezoekt.

Locatie

Sansjes fertier ligt in het Friese Zwaagwesteinde, op de weg van Drachten naar Dokkum. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid. Komt u liever met het openbaar vervoer? Dat is geen probleem. De bus stopt vlakbij het park. In Zwaagwesteinde vindt u ook een fierljepcentrum. Het is een idee om Sansjes fertier te combineren met een bezoek aan het centrum, waar u de beroemde Friese sport zelf gaat beoefenen.

Programma / activiteiten

Ongeacht de weersomstandigheden, kun je hier naar hartenlust spelen. Binnen kun je klimmen en klauteren op het uitdagende speelparcours. Er is een draaimolentje, een blokkenhoek, een ontdekschip en nog veel meer. Buiten kun je het verkeerspark onveilig maken, een ritje maken in het ‘ouderwetse’ treintje, of varen in een trapbootje. Het speelpark is van mei tot en met augustus elke dag open. In de maanden september tot en met april kun je hier – naast de weekenden- op woensdag-, en vrijdagmiddag spelen. Tijdens deze maanden zijn de buitenspeeltuin en het verkeerspark gesloten. U betaalt dan ook minder entree gedurende deze periode. Bij de prijs is altijd koffie, thee en limonade inbegrepen. Kindjes jonger dan 2 jaar mogen gratis naar binnen. Bij het restaurant zijn diverse snacks, gebak en warme en koude dranken verkrijgbaar, maar u mag ook uw eigen eten en drinken meenemen.

Stats & tags


De Westereen, Friesland, Nederland
Buitenspeeltuinen, Speeltuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling