Introductie

Schaatshal Leiden is een overdekte ijsbaan met een binnenbaan van 60 x 30 meter en een buitenbaan met een lengte van circa 220 meter. De temperatuur in de hal is ongeveer 3 tot 5 graden en het ijs wordt diverse keren per dag gedweild. Schaatsers kunnen zodoende de hele dag comfortabel schaatsen en genieten van ijs, dat van goede kwaliteit is. Een paar uurtjes schaatsen in de Schaatshal Leiden is een leuk en gezellig uitstapje voor het hele gezin. Na het schaatsen kunnen bezoekers napraten en bijkomen in het oer Hollandse IJscafé, onder het genot van bijvoorbeeld warme chocolademelk met slagroom. Dit café biedt tevens een mooi uitzicht over de baan.

Ga naar de website van Schaatshal Leiden

Historie en populariteit

Schaatshal Leiden doet al dienst sinds 1976. Bezoekers van alle leeftijden kunnen hier vanaf de opening al terecht om een rondje te schaatsen of om het schaatsen onder de knie te krijgen. De overdekte hal bestaat uit een rondebaan en een binnengedeelte en is daarom geschikt voor jong en oud. Stichting IJshal Leiden heeft het beheer van de hal in handen.

Locatie

Schaatshal Leiden is populair bij bezoekers van Leiden, maar ook mensen uit de verre omstreek weten de ijshal te vinden. Jaarlijks binden dan ook meer dan 100.000 bezoekers de schaatsen onder, om zich een paar uurtjes op het ijs te vermaken.

Programma / activiteiten

De Schaatshal Leiden, gelegen in Leiden in de provincie Zuid Holland is goed te bereiken met de auto. Op het buitenterrein zijn volop gratis parkeerplaatsen aanwezig. De ijshal is eveneens goed te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf het Centraal Station Leiden ligt de hal op circa 5 minuten loopafstand.

Schaatshal Leiden heeft een druk programma, zonder hierbij last te hebben van weersinvloeden. Zo kan men hier schaatslessen volgen, voor zowel beginners als gevorderden en kunnen bezoekers uiteraard vrij schaatsen. Daarnaast biedt de ijshal prima faciliteiten voor het organiseren van winterse arrangementen voor bijvoorbeeld een familiefeest, bedrijfsuitje of verenigingsactiviteiten. Ook scholen zijn hier van harte welkom.

Er worden clinics gegeven van onder meer curling en ijshockey, waarbij deelnemers worden ontvangen met een Koek en Zopie. Bovendien is de ijshal bijzonder geschikt voor kinderpartijtjes, ijsspelen en kunnen bezoekers deelnemen aan het 11 steden festijn of de winter Olympic games.

Stats & tags


Leiden, Zuid-Holland, Nederland
Schaatsbanen, Sport

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling