Introductie

Scherjon’s Klompenmakerij en Klompenmuseum is gelegen in een mooie landelijke omgeving. Het karakteristieke pand alleen al ademt een nostalgische sfeer uit. In de klompenmakerij kunnen bezoekers het oude ambacht aanschouwen en in het museum kan men vele soorten klompen bewonderen. Er is tevens een eigen winkel waar klompen gekocht kunnen worden. Er worden vele activiteiten aangeboden voor jong en oud, waarbij er veel gebruikt wordt gemaakt van Scherjon’s Klompenmakerij en Klompenmuseum in combinatie met de prachtige bosrijke omgeving.

Ga naar de website van Scherjon’s Klompenmakerij en Klompenmuseum

Historie en populariteit

In Scherjon’s Klompenmakerij en Klompenmuseum worden iedere dag door Eelke Scherjon klompen vervaardigd. Hij is sinds 1850 de vijfde generatie Scherjon, die als professionele klompenmaker actief is in Nederland. Er worden onder andere trip- en kapklompen gemaakt. In 1987 is het Klompenmuseum erbij gekomen. Iedere streek had vroeger zijn eigen klomp en doordat steeds meer klompenmakers het voor gezien hielden, verdwenen ook de streekmodellen. Dit was onder meer een reden om aan de verzameling te beginnen. En wat begon als hobby is vandaag de dag uitgegroeid tot educatief museum. Klompen uit alle delen van de wereld zijn hier te bezichtigen.

Locatie

Scherjon’s Klompenmakerij en Klompenmuseum mag jaarlijks vele bezoekers verwelkomen. Zowel toeristen als groepen en scholen.

Programma / activiteiten

Scherjon’s Klompenmakerij en Klompenmuseum is gevestigd in het dorp Noordbergum ( in het Fries officieel Noardburgum) en maakt deel uit van de gemeente Tietjerksteradeel in de provincie Friesland. Omdat het museum is gelegen nabij de weg tussen Leeuwarden en Groningen, is het goed met eigen vervoer te bereiken.

Naast Scherjon’s Klompenmakerij en Klompenmuseum is er eveneens een sfeervol ingerichte winkel waar allerhande soorten klompen in diverse kleuren te koop worden aangeboden. Groepen kunnen op afspraak een rondleiding krijgen en in het museum is over het klompenmakersambacht een videopresentatie aanwezig.

Er zijn diverse activiteiten voor jong en oud ontwikkeld. Zo kan men bijvoorbeeld zelf een klomp beschilderen of actief bezig zijn tijdens een partijtje klompgolf. Daarnaast worden er geregeld workshops gegeven, waaronder kerfsnijwerk of klompbootje bouwen.

Tot slot is Scherjon’s Klompenmakerij en Klompenmuseum een prima locatie voor onder meer vergaderingen, bedrijfsuitstapjes of verjaardagen. Er zijn diverse arrangementen waar men uit kan kiezen.

Stats & tags


Noardburgum, Friesland, Nederland
Ambachtsmusea, Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling