Introductie

Nabij het centrum van Meppel is Schouwburg Ogterop gelegen. Een schouwburg met een groot en gevarieerd aanbod aan voorstellingen, toegankelijk voor een breed publiek. Er is zodoende voor ieder wat wils. Van dans en toneel tot aan theater en cabaret en van klassieke muzikale stukken tot aan experimentele, inspirerende uitingen. Daarnaast beschikt de schouwburg over een theaterrestaurant, zodat Schouwburg Ogterop bezoekers een complete avond uit kan bieden.

Ga naar de website van Schouwburg Ogterop

Historie en populariteit

De heer Gerhardus Bernardus Ogterop, die leefde van 1842 tot 1884 was de grondlegger van Schouwburg Ogterop. Tegenover het station in Meppel opende hij een koffiehuis annex hotel op 25 mei 1868. Op deze manier konden toneelgezelschappen die op doorreis waren bij hotel Ogterop logeren en er tegelijkertijd een voorstelling geven. Dit was een groot succes en in de jaren die volgden werd het aanbod aanzienlijk uitgebreid. In 2008 vierde Schouwburg Ogterop het 140 jarige bestaan. Jaarlijks maken vele bezoekers gebruik van dit theater.

Locatie

Schouwburg Ogterop is gelegen in de plaats Meppel, provincie Drenthe. Vanwege de zeer centrale ligging, schuin tegenover het trein- en busstation van Meppel, is het theater uitstekend met het openbaar vervoer te bereiken. Maar ook met eigen vervoer is Ogterop goed bereikbaar. Wie met de auto komt, kan achter de schouwburg gratis parkeren of bij het station op nog geen 5 minuten loopafstand.

Programma / activiteiten

Schouwburg Ogterop heeft bezoekers een zeer gevarieerd aanbod te bieden. Toneel, cabaret en kleinkunstliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen, alsook liefhebbers van musicals en klassieke muziek. Zowel alle zintuigen, als de geest worden hier volop geprikkeld. Voor een compleet avondje uit is de schouwburg een prima keuze. Vooraf culinair genieten in het theaterrestaurant en aansluitend de gekozen voorstelling bijwonen.

Daarnaast is Schouwburg Ogterop eveneens een uitermate geschikte locatie voor groepen en bedrijven. De stijlvolle zalen in de schouwburg kunnen onder meer worden gebruikt voor vergaderingen, bedrijfsfeesten, congressen, productpresentaties, jubilea, verjaardagen of recepties. Bespreek de wensen en Schouwburg Ogterop doet de rest!

Stats & tags


Meppel, Drenthe, Nederland
Entertainment, Theater

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling