Introductie

Science Centre TU Delft is een podium voor wetenschappers, studenten en bezoekers. Het is een technisch en wetenschappelijke interactieve ruimte waar elementen als ontwerpen, bouwen en de mens centraal staan. Op een inspirerende manier maakt men hier kennis met de wereld van wetenschappers, de ontdekkingen en de functie van techniek in de maatschappij. Het onderzoekscentrum is onderdeel van de TU Delft.

Ga naar de website van Science Centre Delft

Historie en populariteit

Met het Technisch Tentoonstellingscentrum is het allemaal begonnen. In 1976 werd dit centrum door een groep ingenieurs opgericht. Zij wilden de techniek presenteren aan een breder publiek en organiseerden over technische onderwerpen diverse tentoonstellingen, waarbij het uitgangspunt de 19e eeuw was. In 1989 dreigde een sluiting van het museum wegens bezuinigingen, waarop Professor dr. W.J. Beek besloot het Techniek Museum Delft op te richten. Deze voorganger van Het Science Centre Delft werd particulier gefinancierd en openende in 1993 de deuren.

Locatie

Na enkele jaren dreigde dit museum ten onder te gaan, waarna de TU Delft besloot het museum onder haar hoede te nemen. Omdat in 2008 het Techniek Museum de locatie moest verlaten is men van start gegaan met het wijzigen van het concept. Het gevolg was dat in september 2010 het Science Centre Delft haar deuren voor bezoekers heeft geopend. En met succes, want al vele mensen hebben het museum een bezoekje gebracht.

Programma / activiteiten

Het Science Centre is gelegen in Delft, provincie Zuid Holland. Het museum is goed bereikbaar met zowel eigen vervoer als openbaar vervoer. Er is een beperkte mogelijkheid tot parkeren naast het museum en voldoende parkeergelegenheid in de parkeergarages. Dit laatste is echter betaald. Vanaf het Centraal Station Delft is het circa 15 minuten lopen, maar er rijden ook bussen richting het museum.

Er is van alles te zien in het Science Centre Delft. In de filmstudio kunnen bezoekers kennis maken met wetenschappers en onderzoekers en in de werkplaatsen wordt gewerkt aan oplossingen en de mogelijkheden van de toekomst. In het lab worden diverse experimenten uitgevoerd, waaronder het testen van games. Er worden regelmatig workshops georganiseerd, ook voor kinderen. Zo kunnen zij leren solderen, racen met gist en wetenschappers van bekende projecten ontmoeten.

Het Science Centre Delft is ook een uitermate geschikte locatie voor het vieren van een verjaardagsfeestje. Leuke workshops, spannende experimenten en natuurlijk chips en drinken staan hier dan centraal. Daarnaast zijn er enkele ruimtes beschikbaar voor bijvoorbeeld een vergadering, bedrijfspresentatie of een evenement.

Stats & tags


Delft, Zuid-Holland, Nederland
Musea, Wetenschapsmusea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling