Introductie

Sfeervolle tuinen, buitenconcerten, knusse B&B’s, openluchttheater, paviljoen met zonnig terras. Je vindt het allemaal bij Sela Tuinen aan de rand van het Drents Friese Wold.

Ga naar de website van Sela Tuinen

Historie en populariteit

Sinds 1979 is Sela Tuinen uitgegroeid tot een tuin van maar liefst 5000m2. In 1990 werd voor de eerste keer een tuinconcert gehouden, op het verhoogde hofje in het oudste tuingedeelte. Dat was zo’n succes dat de tuinconcerten een jaarlijks evenement is geworden. Speciaal hiervoor is in het nieuwe tuindeel een klein openluchttheater gebouwd. Eigenaren van Sela Tuinen zijn Anton van der Veer en Ingrid Cornelissen.

Locatie

Aan de rand van het Drents Friese Wold, ligt Sela tuinen in Appelscha. Met het openbaar vervoer is Sela goed bereikbaar. Houd wel rekening met een wandeling van een kwartier vanaf de dichtstbijzijnde bushalte. Met de auto is Sela Tuinen uitstekend bereikbaar.

Programma / activiteiten

Sela Tuinen is verdeeld in tweeën: de oude en de nieuwe tuin. In het eerste gedeelte ziet u een mengeling van Engelse cottagestijl en Franse symmetrie. Romantische, weelderige rozen en bloemperken, slingerende heesters, knusse hoekjes, afgewisseld met strakke zichtlijnen. De nieuwe tuin biedt onderdak aan een vijver, een paviljoen met ommuurd terras, bijzondere boomsoorten, siergrassen en wilde bloemen. Bij het Paviljoen kunt u terecht voor een lunch, vergaderingen of een feestelijk diner. Bij Sela Tuinen kunt u ook overnachten: er zijn drie bed & breakfast kamers, met volop privacy en uitzicht op de tuin uiteraard. In de zomer zijn er regelmatig openluchtconcerten. Op zondagmiddagen kunnen muziekliefhebbers hier hun hart ophalen: van jazz tot kamermuziek, van Schotse Folkmuziek tot bigbands. Reserveer tijdig, want het aantal plaatsen is beperkt. Sela Tuinen is vanaf het voorjaar het hele tuinseizoen geopend, op afspraak. U kunt zelf in de tuin dwalen, maar ook –indien gewenst- begeleid worden door de eigenaresse.

Stats & tags


Appelscha, Friesland, Nederland
Dieren & Natuur, Tuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling