Introductie

Speelgoedmuseum Toy Gallery is een uniek museum dat is gevestigd op de tweede verdieping van The Gallery in Brummen. Het museum laat bezoekers speelgoed zien waar de laatste 150 jaar door jong en oud mee is gespeeld. Zo is er antiek speelgoed op het Charles Dickens plein te bezichtigen, een plein vol speelgoedwinkeltjes, is er een enorme collectie unieke, echt werkende Hornby treinen te bewonderen en daarnaast een grote collectie fornuisjes, poppen en ander meisjesspeelgoed. Het speelgoedmuseum Toy Gallery is sfeervol ingericht en laat menig bezoekershartje sneller kloppen.

Ga naar de website van Speelgoedmuseum Toy Gallery

Historie en populariteit

Speelgoedmuseum Toy Gallery is alweer heel wat jaartjes geopend voor publiek. Het museum is populair bij diverse leeftijdscategorieën. De allerkleinsten vinden vaak alles wat te maken heeft met speelgoed geweldig en voor de wat oudere bezoekers is dit museum pure nostalgie en brengt zij vervlogen tijden weer eventjes terug. Speelgoedmuseum Toy Gallery mag jaarlijks verschillende groepen, belangstellende dagjesmensen en kinderen van alle leeftijden verwelkomen.

Locatie

Speelgoedmuseum Toy Gallery is gelegen in het plaatsje Brummen, provincie Gelderland nabij de weg Zutphen – Dieren. Met de auto is het museum zodoende uitstekend te bereiken, maar Brummen is eveneens per trein goed te bereiken. Het museum is op circa 10 minuten loopafstand van het station gelegen.

Programma / activiteiten

Het Speelgoedmuseum Toy Gallery wil met de uitgebreide collectie speelgoed aan iedereen laten zien, waar kinderen en volwassen mee hebben gespeeld, hoofdzakelijk in de vorige eeuw. Fantastische Meccano modellen, een grote LGB treinbaan, het gezellige en knusse Dickensplein, een schitterende collectie Dinky Toys, een marionetten theater en een unieke antieke rijschool uit Wenen, bezoekers komen het allemaal tegen in het Speelgoedmuseum Toy Gallery.

Daarnaast biedt het museum diverse arrangementen in samenwerking met The Pitshop, een gezellige lunchroom. Voor leerlingen worden er speciale rondleidingen geregeld en kinderen kunnen hier hun kinderfeestje vieren, waarbij gebruik gemaakt kan worden van het spellencircuit, de poppenkast, een speurtocht of een workshop deelname. Ook voor verzorgingstehuizen worden speciale exposities en activiteiten georganiseerd in het Speelgoedmuseum Toy Gallery.

Stats & tags


Brummen, Gelderland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling