Introductie

Bijna vijftig speeltoestellen en maar liefst zesduizend vierkante meter speelplezier. Dat is speeltuin De Klimbim in het Brabantse Waalre. Meerdere boomhutten, een speelkasteel met diverse glijbanen en speelhuisjes, een klimfort bestaande uit vier torens en een supersnelle kabelbaan maken van een bezoekje aan De Klimbim een onvergetelijk dagje uit.

Ga naar de website van Speeltuin De Klimbim

Historie en populariteit

In 2012 viert speeltuin De Klimbim zijn vijftig jarig bestaan. In 1962 was het een aantal vrijwilligers dat de aanzet gaf tot de realisatie van wat nu een van de leukste speeltuinen van Nederland is. De toestellen van toen waren grotendeels zelf ontworpen en geassembleerd. Helaas is een groot aantal van die unieke speeltoestellen en speelconstructies verdwenen als gevolg van de strengere veiligheidswetgeving in Nederland, maar daarvoor in de plaats zijn gelukkig een groot aantal veiligere toestellen weer gekomen. In 1999 heeft de laatste grote renovatie plaatsgevonden en sindsdien kunnen ook gehandicapte kinderen bij De Klimbim terecht voor een heerlijk dagje uit.

Locatie

Speeltuin De Klimbim is prachtig gelegen te midden van de bossen van het Brabantse Waalre. De bossen van Waalre sluiten aan bij die van Valkenswaard. Hier kun je heerlijk wandelen en kom je een groot aantal grote en kleinere vennen tegen zoals het Vlasrootven, het Raadven en het Meertjesven. Ten westen van Waalre stroomt de Dommel. Ook hier ligt een aantal prachtige natuurgebieden die een bezoekje meer dan waard zijn.

Programma / activiteiten

In Speeltuin De Klimbim kan alleen gespeeld worden. Er is niets te koop, dus eventuele versnaperingen dienen zelf meegenomen te worden. Uiteraard is er wel een toiletgebouw aanwezig. Zoals eerder vermeld is er bij de vernieuwing in 1999 wel rekening gehouden met gehandicapte kinderen. Het samen spelen van kinderen met en zonder handicap heeft een belangrijke plaats ingenomen. Speeltoestellen zijn aangepast en nieuwe toestellen, waarvan een groot aantal speciaal voor De Klimbim zijn ontworpen, zijn aangekocht. Een heerlijk dagje uit dus voor iedereen.

Stats & tags


Waalre, Noord-Brabant, Nederland
Buitenspeeltuinen, Speeltuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling