Introductie

Steltenlopen, knutselen, roetsjen van de kabelbaan, hutten bouwen. Of begin je liever bij de kinderboerderij? Spijkerdorp is een dag vol uitdagingen en plezier.

Ga naar de website van Speeltuin Spijkerdorp

Historie en populariteit

Spijkerdorp is onderdeel van Stichting Bouw- en Avonturen Speelplaatsen Smallingerland (Stichting B.A.S.S.). In 1978 werd B.A.S.S. opgericht met als doel bouwplaatsen voor jongens en meisjes tot 13 jaar te beheren. Tot nu toe is alleen Spijkerdorp tot stand gekomen. De wens om meerdere bouwdorpen te beheren is er -meer dan 30 jaar later- nog steeds. In 2010 vierde Spijkerdorp zijn dertigjarig bestaan. In 2010 is het huttendorp gerenoveerd. Kinderen die moeilijk lopen of een rolstoel gebruiken, hebben nu goed toegang tot het huttenterrein.

Locatie

Je vindt Spijkerdorp aan de rand van het Friese Drachten. Zowel met de auto als met het openbaar vervoer is het speelpark uitstekend bereikbaar. Drachten is rijk aan openbare kunstwerken. Een stadswandeling langs de objecten is dan ook leuk te combineren met een bezoek aan de speeltuin.

Programma / activiteiten

Al dertig jaar kan er bij Speeltuin Spijkerdorp naar hartenlust getimmerd, gezaagd en gebouwd worden. Gereedschap en materiaal liggen klaar: stapels hout, zaagjes, planken, hamers. Jongens en meisjes vanaf 6 jaar mogen op het plekje dat ze toegewezen krijgen hun eigen hut bouwen. Kleinere kinderen vermaken zich ook prima. Er is een mooie speeltuin waar je kunt klimmen, klauteren en glijden, wipwappen en rennen. Of spel je liever een potje basketbal of voetbal? Als je van dieren houdt, bezoek je de dierenweide. Hier wonen geitjes, konijnen, kippen en duiven. Bij slecht weer kun je in de kantine binnen spelen: spelletjes doen, kleuren of knutselen. Hier zijn ook hapjes en drankjes verkrijgbaar. De speeltuin is open van dinsdag tot en met zaterdag. Op maandag, zondag en nationale feestdagen is het park gesloten.

Stats & tags


Drachten, Friesland, Nederland
Buitenspeeltuinen, Speeltuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling