Introductie

Kom aapjes kijken op de Apeneilanden in Almere. Stichting AAP geeft de apen de ruimte om heerlijk te spelen en te stoeien in een uitdagende omgeving.

Ga naar de website van Stichting AAP Apeneilanden

Historie en populariteit

Okko en Riga Reussien vingen in de jaren zestig van de vorige eeuw verschillende dieren op in hun woning in Amstelveen. Ze verzorgden niet alleen apen, maar ook schildpadden, papegaaien, vogelspinnen en zelfs krokodillen. In 1972 richtte het echtpaar de stichting AAP op. In de beginjaren werkte de stichting vanuit een oude anjerkas, maar daar moest AAP aan het eind van de jaren tachtig weg. Gelukkig werd de stichting gesteund door het populaire televisieprogramma Dierenmanieren van Martin Gaus, waardoor AAP steeds bekender werd. In 1996 opende de stichting in Almere een nieuw opvangcentrum voor uitheemse dieren. Dit opvangcentrum bestaat tegenwoordig uit Apeneilanden, een chimpanseecomplex, een apenhal en een zoogdierafdeling. De dieren hebben meestal een heel verleden. Ze zijn in beslag genomen bij illegale handelaren, hebben bij particulieren gewoond of ze komen uit proefdierlaboratoria of circussen. AAP heeft gemiddeld zo’n 250 dieren in opvang.

Locatie

Stichting AAP bevindt zich in het buitengebied van Almere. Naast het terrein van de stichting, tegenover het hoofdgebouw De Kemphaan, vindt u de Apeneilanden.

Programma / activiteiten

Op de vier Apeneilanden worden apen opgevangen die moeilijk of niet herplaatst kunnen worden. De apen hebben allemaal heel wat meegemaakt, maar kunnen op de eilanden weer tot rust komen. Ze krijgen alle ruimte om samen met hun soortgenoten van het leven te genieten. Op de eilanden wonen wisselende groepen, zoals mantelbavianen, lampongapen, berberapen en groene bavianen. Bezoekers kunnen zonder rondleiding naar de apen kijken. Regelmatig worden er speciale apenpraatjes gehouden door verzorgers. Het bijwonen van deze praatjes is gratis. Bedenk wel dat ook apen het koud kunnen hebben. Bij slecht weer zitten de dieren vaker binnen.

Stats & tags


Almere, Flevoland, Nederland
Dieren & Natuur, Dierentuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling