Introductie

Boven op de Cauberg in het zuiden van Limburg is Thermae 2000 gelegen, een plek waar gasten tot rust kunnen komen en waar zij de verzorgende, verfrissende werking van oergezond thermaal water zelf kunnen ervaren. Bij Thermae draait alles om het warme mineraalrijke water uit eigen bronnen, bronnen die meer dan 400 meter diep liggen verscholen in de kalkrijke Limburgse bodem. Bezoekers kunnen hier heerlijk baden in 32 graden warm water, genieten van de diverse sauna’s en stoombaden, alsook van massages, beautybehandelingen en zonnebanken. Bij Thermae 2000 staat pure ontspanning voorop!

Ga naar de website van Thermae 2000

Historie en populariteit

Thermae 2000 is in 1989 geopend en claimt daarmee het eerste kuuroord van Nederland te zijn. Het wellnesscentrum is ontstaan naar de ideeën van de twee fysiotherapeuten M.H.W. Verschuur en M.A.M. Jaspars. De naam is afgeleid van de voorletter M van beide namen. Deze letter M staat in de Romeinse telling voor 1000 en twee maal M is 2000. Door de jaren heen is het kuuroord uitgebreid met diverse hedendaagse faciliteiten, waaronder het hotel in 1993, waarvan de kamers allemaal de beschikking hebben over warm water afkomstig uit eigen bronnen. Jaarlijks bezoeken meer dan 300.000 gasten het gezonde Thermae 2000.

Locatie

Thermae 2000 is gelegen boven op de toppen van de Cauberg in Valkenburg aan de Geul, provincie Limburg. Het wellnesscentrum ligt precies midden in de hoek Maastricht, Luik, Aken en is daardoor goed te bereiken met de auto alsook met het openbaar vervoer. Vanaf het station rijdt een shuttlebus en tegenover Thermae 2000 ligt een bushalte.

Programma / activiteiten

Er is veel om van te genieten in Thermae 2000. Naast de binnen- en buitenbaden, de stoombaden, de diverse sauna’s en de bubbelbaden, kunnen gasten deelnemen aan opgietsessies. Er worden diverse opgietingen gedaan, waarbij iedere keer een andere beleving ontstaat. Zo zijn er opgietingen met honing inwrijving, thermale opgietingen en mini opgietingen met anijs, berken of lavendel. Daarnaast kan men bij de specialisten terecht voor een beautybehandeling, waaronder een gezichtsbehandeling of voet- en handverzorging. Er kan ook worden gekozen voor de speciale behandelingen voor het hele lichaam, zoals een zuurstofbehandeling, een Rasul of antistress behandeling.

Ook de verschillende massages ontbreken niet in Thermae 2000. Bovendien kunnen bezoekers eveneens zelf de kneepjes van het masseren leren tijdens een speciale workshop. Voor een mooi kleurtje kan men terecht bij één van de zonnebanken of de Sun Showers, en voor de inwendige mens zijn er maar liefst vier horecagelegenheden om uit te kiezen. Wie 1 dag ontspanning niet genoeg vindt, kan overnachten in het mooie hotel van Thermae 2000. Bovendien zijn er diverse meerdaagse arrangementen te boeken, voor nog meer verwennerij.

Stats & tags


Valkenburg aan de Geul, Limburg, Nederland
Wellness

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling