Introductie

Het Titus Brandsma Museum is geheel gewijd aan het leven van Titus Brandsma, die leefde van 1881 tot half 1942. Hij leefde als hoogleraar, journalist, uitgever, verzetsheld, weldoener en organisator. Het museum bevat een grote collectie met onder meer boeken, voorwerpen, brieven, foto’s, ansichtkaarten en documenten afkomstig van Titus Brandsma.

Ga naar de website van Titus Brandsma Museum

Historie en populariteit

De expositie bestaat uit een aantal panelen van het leven van Titus en tussen de panelen door bevinden zich de vitrines met bijzondere voorwerpen, zoals de laatste jas en de laatste schoenen van Pater Titus. Op de verdieping van het Titus Brandsma Museum bevindt zich een ruimte die bedoeld is voor wisselexposities.

Locatie

Titus Brandsma was een priester die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog verzette tegen het nationaal socialisme en dan vooral tegen de Jodenvervolging. Daarnaast hield hij zich bezig als journalist, hoogleraar, organisator en stond hij bekend als weldoener. Hij werd op 26 juli 1942 in Dachau door de bezetters vermoord. Zestig jaar na zijn dood is het Titus Brandsma Museum in het het Friese Bolsward geopend. Het museum trekt jaarlijks vele bezoekers van jong tot oud.

Programma / activiteiten

In het centrum van de oude Hanzestad Bolsward, provincie Friesland is het Titus Brandsma Museum gelegen. Het museum is goed met eigen vervoer te bereiken en parkeren kan, zowel vrij als betaald, op de diverse parkeerterreinen. Ook met het openbaar vervoer is het museum prima te bereiken, want vanuit zowel Alkmaar, Sneek als vanuit Leeuwarden rijden bussen naar Bolsward.

In het Titus Brandsma Museum kunnen bezoekers een rondleiding krijgen. Men wordt rondgeleid langs de tijdelijke tentoonstelling, de vaste expositie, het archief en men krijgt alles te horen over het leven van deze weldoener. Er zijn prachtige, bijzondere voorwerpen te bewonderen, maar ook foto’s en schilderijen.

Regelmatig worden er activiteiten georganiseerd, zoals onder meer lezingen en persoonlijke verhalen. Een bezoekje aan het Titus monument in de parochiekerk mag ook zeker niet ontbreken. Daarnaast is een bezoek aan het Titus Brandsma Museum uitstekend te combineren met andere activiteiten in Bolsward.

Stats & tags


Bolsward, Friesland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling