Grootste tentoonstelling ooit

Op 16 maart 2016 vierde Tom Poes, de bekendste creatie van Marten Toonder, zijn 75e verjaardag en begon er een jaar vol met feestelijkheden en tentoonstellingen rondom Tom Poes, Ollie B. Bommel en uiteraard hun geestelijk vader Marten Toonder. Het feestjaar eindigt in Strips! Museum voor het beeldverhaal van 11 maart tot en met 28 mei met de grootste overzichtstentoonstelling ooit.

Nooit eerder vertoond materiaal Tom Poes en Heer Bommel

De samenstellers van de tentoonstelling hebben, naast een ruime selectie originele stripstroken en boeken, een keur aan uniek en nooit eerder vertoond origineel materiaal boven water gekregen. Daarnaast besteedt het museum aandacht aan de diverse Tom Poes tekenfilms, zoals de eerste, nooit voltooide tekenfilm Tom Poes und der Geheimnis der Grotte tot de avondvullende film ‘Als je begrijpt wat ik bedoel’.

Tom Poes vanaf zijn geboorte

De expositie schetst de wereld van Tom Poes vanaf zijn geboorte tot aan zijn meest recente avontuur Het lastpak. Je ontmoet kleurrijke figuren zoals butler Joost, Markies de Canteclaer van Barneveldt en Wammes Waggel en natuurlijk de belangrijkste personages Tom Poes  en heer Ollie B. Bommel, heer van stand. Verder worden ook thema’s aangekaart als magie en wetenschap en is er aandacht voor bekende locaties als slot Bommelstein en het stadje Rommeldam.

Bij de tentoonstelling is een prachtig boek verschenen met ook uniek beeldmateriaal. Deze is zowel in een hardcover als een paperback versie verkrijgbaar.

Stats & tags


Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland

Overige informatie

Openingstijden

Maandag: Gesloten
Dinsdag: 10:30u-17:30u
Woensdag: 10:30u-17:30u
Donderdag: 10:30u-17:30u
Vrijdag: 10:30u-17:30u
Zaterdag: 10:30u-17:30u
Zondag: 10:30u-17:30u

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling