Introductie

Of het nu gaat om een blockbuster van de grootste orde, een echte tranentrekker, een stevige actiefilm of een hilarische comedy, een filmpje op zijn tijd brengt veel plezier. En als die film ook nog eens bekeken wordt vanuit een comfortabele bioscoopstoel, met een grote bak popcorn en een large beker frisdrank op je schoot, dan kan de film al helemaal niet meer stuk. Bioscoop Utopolis in Emmen is biedt de filmliefhebber dit gemak. Met 7 zalen, 1249 stoelen, een SRD geluidssysteem en klimaatregeling is Utopolis voor iedere filmliefhebber de juiste plek om zijn of haar film naar keuze te bekijken.

Ga naar de website van Utopolis Emmen

Historie en populariteit

Utopolis Emmen bestaat sinds 2005. En daarmee is Utopolis Emmen de jongste loot aan de filmboom van dit bijzondere bedrijf. In totaal bezit Utopolis 17098 stoelen en 90 bioscoopzalen op 13 locaties in 12 steden in de gehele Benelux. Utopolis is voortgekomen uit een fusie tussen Utopia en Polyfilm in 2002. Polyfilm zelf is al sinds 1969 actief in de filmindustrie. Utopia stortte zich een jaar later op de filmmarkt. In Emmen voorziet Utopolis duidelijk in een behoefte. De bioscoopzalen worden goed bezocht en de kritieken zijn lovend. Overigens komen de bezoekers niet alleen uit Emmen en wijde omgeving, ook de vele toeristen die deze bijzondere Drentse uithoek bezoeken plannen met enige regelmaat een bioscoopbezoekje in in hun vakantieplannen.

Locatie

In Emmen zelf is voldoende te beleven om een bioscoopbezoek mee te combineren. De bekendste attractie is echter Dierenpark Emmen, voorheen bekend onder de naam Noorderdierenpark. Deze bijzondere dierentuin mag zich jaarlijks verheugen op een groot aantal bezoekers.

Programma / activiteiten

Dat een bioscoopagenda aan verandering onderhevig is zal niemand verbazen. Voor het meest actuele overzicht van de draaiende films kun je dan ook het beste de website van de bioscoop raadplegen. Er is overigens voldoende parkeergelegenheid voor de deur en de bioscoop is ook voor rolstoelgebruikers toegankelijk.

Stats & tags


Emmen, Drenthe, Nederland
Bioscopen, Entertainment

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling