Introductie

Het Van Abbemuseum is een museum gelegen in Eindhoven, dat een rijke en gevarieerde collectie van moderne en hedendaagse beeldende kunst in Europa tentoonstelt. Deze kunst dateert vanaf het begin van de twintigste eeuw. Naast de gewone collectie heeft het museum ook enkele kopstukken in het beheer, waaronder de verzameling van Lissitzky, Kokoschka en Picasso.

Ga naar de website van Van Abbemuseum

Historie en populariteit

Het Van Abbemuseum is opgericht in het jaar 1936 en heeft in 2003 een uitgebreide renovatie ondergaan. Het museum, gelegen aan de rivier de Dommel, is het meest spectaculair vormgegeven museum van Nederland en laat dit ook in haar collectie doorschijnen. Het Van Abbemuseum is een museum dat zich van begin af aan heeft gericht op de beeldende kunst in binnen- en buitenland, vanaf het jaar 1900. Het hart van het museum is de hoge toren, circa 27 meter hoog, met schuine wanden. Iedere verdieping komt uit op deze toren.

Locatie

Het Van Abbemuseum is een populair museum en trekt jaarlijks ongeveer 80.000 bezoekers.

Programma / activiteiten

Het Van Abbemuseum is gelegen in het prachtige centrum van Eindhoven en is goed te bereiken met de auto en het openbaar vervoer, trein, bus of treintaxi. Het museum ligt op tien minuten loopafstand van het Centraal Station Eindhoven.

Het Van Abbemuseum is een museum met een rijke en gevarieerde collectie aan moderne en hedendaagse beeldende kunst. Het museum beschikt over ongeveer 2700 werken van verschillende kunstenaars, waar een aantal werken zeer belangrijk zijn en uitblinken in de gehele collectie. Enkele van deze werken zijn de Hommage à Apollinaire uit 1912 van Chogal, Die Macht der Musik uit 1918 van Kokoschka en de Prounenraum van Lissitzky. Naast de collecties heeft het museum geregeld wisselexposities, waaronder de exposities Play Van Abbe, The Gardener’s Last Song, Déjà Vu en Tricksters Tricked.

Bezoekers kunnen eveneens een bezoek brengen aan de museumshop, met een uitgebreide collectie ansichtkaarten, tijdschriften en kunstboeken. Kinderen kunnen binnenwandelen bij de kinderkunstclub en bovendien kan men heerlijk genieten van een hapje en een drankje in het museumcafé.

Het Van Abbemuseum is tevens een uitgelezen locatie voor schoolreisjes, excursies, gesprekken en lezingen, cursussen, themalezingen, workshops, bedrijfsuitjes en groepsarrangementen.

Stats & tags


Eindhoven, Noord-Brabant, Nederland
Kunstmusea, Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling