Introductie

Op de Vechtsebanen beleeft iedereen plezier aan schaatsen. Zowel de sportieve schaatser is hier van harte welkom om te trainen op conditie en techniek, alsook gezinnen met kinderen. Zij kunnen in het semioverdekte ijsbaancomplex de kleine kneepjes van het schaatsen onder de knie krijgen. De ijsbaan bestaat uit een 400 meterbaan, een ijshockeybaan en daartussen het ijsbaancafé. Dit is de plek voor een snelle hap en een drankje, want even rustig bijkomen is er hier niet bij. Dit kunnen bezoekers doen in de speciale sportsbar. Proef zelf de sfeer van de kampioenen op de Vechtsebanen.

Ga naar de website van Vechtse Banen

Historie en populariteit

De Vechtsebanen, gelegen in Utrecht is geopend in 1970, na een grote inzamelactie onder de bevolking van Utrecht. Op de ijsbanen zijn in de loop der jaren enkele grote records gereden. Zo is de baan in het bezit geweest van het wereldrecord van Gerard van Velde op de 300 meter voor mannen.

Locatie

Jaren later kwam het complex in de financiële problemen en in 2009 is zelfs surseance van betaling verleend. Inmiddels is het schaatscomplex gered, want de ijsbaan is overgenomen door Nedstede Groep. De investeerder heeft grootse plannen met de Vechtsebanen. Zo is het streven om van dit ijscomplex het tweede ijsstadion van Nederland te maken, zodat de ijshal nog geliefder wordt, dan deze al is bij de duizenden bezoekers die hier jaarlijks naar toe komen.

Programma / activiteiten

IJshal De Vechtsebanen bevindt zich in Utrecht Noord, in de wijk Overvecht. Omdat de ijshal aan de Ringweg N230 ligt, is de bereikbaarheid met de auto ideaal te noemen. De parkeergarage biedt ruim 1000 parkeerplaatsen. Het complex is eveneens goed bereikbaar met het openbaar vervoer vanaf station Utrecht Zuilen.

De Vechtsebanen is meer dan een kunstijsbaan met een ijshockeystadion, want voor bijeenkomsten, presentaties en events is dit de perfecte locatie. Sluit bijvoorbeeld een vergadering of presentatie maar eens af met een paar rondjes op het ijs of met een klein ijswedstrijdje. Ook een personeelsfeest krijgt een andere dimensie door eerst te schaatsen met zijn allen en vervolgens aan tafel te gaan waar een heerlijke winterse stampottenbuffet staat te wachten. Eveneens vier je bij de Vechtsebanen het allerleukste verjaardagsfeestje.

Natuurlijk wordt er bij de Vechtsebanen ook veel aandacht besteed aan schoolschaatsen en schaatslessen. Immers, schaatsen is een echte Hollandse sport. Er worden cursussen, groepslessen en zelfs privélessen gegeven door ervaren instructeurs. Wie van wedstrijdschaatsen houdt, zit ook goed bij de Vechtsebanen, want wekelijks worden er plaatselijke en regionale wedstrijden gereden, waarbij publiek van harte welkom is.

Stats & tags


Utrecht, Utrecht, Nederland
Schaatsbanen, Sport

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling