Introductie

Het Veenkoloniaal Museum Veendam is een verrassend, veelzijdig museum dat de boeiende geschiedenis vertelt van de Groninger veenkoloniën. Het museum neemt bezoekers mee terug naar de tijd van turfgravers, de zeelieden, de prehistorische mens en de binnenschippers. Men maakt hier onder meer kennis met de strokartonfabrikanten en bezoekers kunnen aardappelzetmeelfilmpjes bekijken. De regionale geschiedenis wordt op een zeer beeldende en verrassende wijze gepresenteerd in het Veenkoloniaal Museum Veendam.

Ga naar de website van Veenkoloniaal Museum Veendam

Historie en populariteit

Het Veenkoloniaal Museum Veendam is alweer heel wat jaren geopend voor publiek. Omdat het de geschiedenis op een originele en boeiende manier weet te vertellen, leent dit uitstapje zich uitermate goed voor schoolreisjes en familiedagen. Het museum is geschikt voor jong en oud en mag dan ook jaarlijks vele bezoekers verwelkomen.

Locatie

Het Veenkoloniaal Museum Veendam is gelegen in de gemeente Veendam, in het noorden van Nederland, in de provincie Groningen. Het museum is gevestigd in het centrum van Veendam, recht tegenover de ingang van het overdekte winkelcentrum. Met de auto prima vanuit alle richtingen te bereiken en parkeren is in Veendam gratis.

Programma / activiteiten

Er is veel te doen, te zien en te beleven in het Veenkoloniaal Museum Veendam. Zo worden er rondleidingen voor groepen gegeven, zijn er vaste tentoonstellingen en wisselexposities te bezichtigen en kan men lezingen bijwonen. Daarnaast worden er geregeld leuke workshops georganiseerd, waaronder een workshop quilten, alsook spellen waar men actief aan deel kan nemen, zoals het Nationaal Kampioenschap Kaaibakken.

Voor kinderfeestjes staat het museum eveneens open. Er zijn diverse speurtochten om uit te kiezen en er is een aparte knutselruimte aanwezig. Voor scholen is het museum uiterst leerzaam. Er is dan ook veel lesmateriaal beschikbaar voor alle groepen uit het onderwijs. Het Veenkoloniaal Museum Veendam is vanwege haar veelzijdigheid geschikt voor alle leeftijden.

Stats & tags


Veendam, Groningen, Nederland
Cultuurhistorische Musea, Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling