Introductie

Het Veluws Streekmuseum Hagendoorns Plaatse is in een authentiek uit 1715 afkomstig Hallehuis gevestigd en neemt bezoekers mee naar begin 1900. Op de eerste verdieping vindt men de wisselexposities die een kijkje geven in de Veluwse streekdracht. De verdieping daarboven is ingericht voor exposities van kunstenaars, zoals Rien Poortvliet. De kapschuur naast de boerderij is een nieuwe expositieruimte, waar zich eveneens het kenniscentrum bevindt. De geschiedenis en de oorsprong van het museum, de boerderij, alsook de omgeving worden in de kapschuur zichtbaar gemaakt.

Ga naar de website van Veluws Streekmuseum Hagedoorns Plaatse

Historie en populariteit

Alleen al de aanblik, entourage en omgeving van het Veluws Streekmuseum Hagendoorns Plaatse geven bezoekers het gevoel terug in de tijd te zijn beland. Het hallehuis stamt uit 1715 en de sfeer geeft het begin van 1900 goed weer. Het museum doet al weer aardig wat jaartjes mee en mag jaarlijks vele bezoekers van alle leeftijden verwelkomen.

Locatie

Het Veluws Streekmuseum Hagendoorns Plaatse is gelegen in de gemeente Epe, provincie Gelderland. Vanuit het hele land is het museum prima te bereiken.

Programma / activiteiten

Het Veluws Streekmuseum Hagendoorns Plaatse toont bezoekers het boerenleven anno 1900. Wie hier naar binnen gaat, krijgt het gevoel alsof de familie die hier woont even een boodschap aan het doen is en ieder moment weer terug kan zijn. Het gehele terrein om het het Veluws Streekmuseum Hagendoorns Plaatse is ingericht volgens oude gebruiken. Bezoekers kunnen hier de moestuin met vergeten groenten, een kruidentuin, een boomgaard en een bloementuin bewonderen. Daarnaast bevinden zich achterin op het terrein diverse bijenkorven. Voor kinderen is er de oude hooiberg en in de schuur staan oude gereedschappen en werktuigen opgesteld.

Naast het op eigen gelegenheid bekijken van de klederdracht expositie, streekdracht en presentatie van de streekgeschiedenis, kan men dagelijks deelnemen aan rondleidingen. Er worden geregeld educatieve themamiddagen georganiseerd, speciale tentoonstellingen en aparte kindermuseummiddagen. Kinderen kunnen zich dan verkleden, meedoen aan een spannende speurtocht of gezellig ouderwetse spelletjes spelen.

Daarnaast biedt het Veluws Streekmuseum Hagendoorns Plaatse veel materiaal voor spreekbeurten, verslagen en powerpoint presentaties, alsook verantwoorde lespakketten voor scholen over onder meer cultuurgeschiedenis.

Stats & tags


Epe, Gelderland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling