Introductie

Het grootste verkeerspark van Europa en bovendien het meest leuke en leerzame park is gelegen in Assen. Hier kunnen kinderen al voor hun achttiende verjaardag hun rijbewijs halen en op spelenderwijs kennis maken met de regels en het verkeer. Het Verkeerspark Assen is uitermate geschikt voor peuters, kleuters en wat oudere kinderen. Zij kunnen plaats nemen in een jeep, trapauto of trein, maar er kan ook worden gevaren in mini bootjes en kinderen kunnen racen in minikarts of spelen op de diverse speeltoestellen.

Ga naar de website van Verkeerspark Assen

Historie en populariteit

Politierechercheur Klaas Bos was de grondlegger van Verkeerspark Assen. Hij zag in 1956 hoe in de Duitse stad Essen de kinderen door middel van kartonnen borden en strepen op de grond van het schoolplein met het verkeer vertrouwd werden gemaakt. Eenmaal thuis wist hij de middenstand en de burgemeester te overtuigen van een soortgelijk idee en er werd een stichting opgericht. Dankzij donaties en schenkingen was het Jeugdverkeerspark in 1957 klaar om in gebruik genomen te worden. Spelende kinderen werden door middel van trapauto’s, wegen en borden wegwijs gemaakt in het verkeer. In de jaren die daarop volgden werd het park uitgebreid en de locatie al snel te klein. Vandaag de dag beschikt het Verkeerspark Assen over maar liefst 8 hectare grond waarop splinternieuwe attracties staan.

Locatie

Het park werd in 1992 geprivatiseerd en jaarlijks worden er nieuwe attracties, die te maken hebben met het verkeer, aan toegevoegd. Internationaal staat het park bekend als grootste van Europa en jaarlijks weten vele bezoekers uit binnen- en buitenland het Verkeerspark Assen te vinden.

Programma / activiteiten

Verkeerspark Assen is gelegen in Assen in de provincie Drenthe, nabij de A28 en het TT Circuit. Het park is met eigen vervoer goed te bereiken en parkeren is gratis. Met het openbaar vervoer is de bereikbaarheid minimaal. In de zomer rijden er wel toerbussen en het park heeft speciale afspraken met een taxibedrijf.

Het Verkeerspark Assen staat helemaal in het teken van het verkeer. Maar niet alleen auto’s komt men hier tegen, ook een levensechte stoomtrein, een helikopter en een 150 meter lange monorail. Voor iedere leeftijd en voor iedere lengte is op dit park iets leuks te doen. De juniorkartbaan, het trapautocircuit, het halen van een echt jeugdrijbewijs of gewoon lekker spelen op het springkussen of in de ballenbak. Er is een overdekt speelkasteel, handig voor als het regent, en bezoekers kunnen een balletje slaan op de midgetgolfbaan.

Er zijn diverse arrangementen door Verkeerspark Assen samengesteld, waaronder de Familiedag All In. Daarnaast is het park bijzonder leuk voor verjaardagsfeestjes en schoolreisjes.

Stats & tags


Assen, Drenthe, Nederland
Entertainment, Pretparken

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling