Introductie

Luchtvaartmuseum Vliegend Museum Seppe is een vliegend museum met een groot aantal vliegwaardige en antieke vliegtuigen. De vliegtuigen zijn, naast onder andere vliegtuigonderdelen, te bezichtigen door bezoekers. Het streven van het museum is het in de lucht houden en tentoonstellen van historische vliegtuigen. Geregeld zijn er dan ook vliegshows met deze antieke vliegtuigen bij te wonen door bezoekers van alle leeftijden.

Ga naar de website van Vliegend Museum Seppe

Historie en populariteit

In 1949 is vliegveld Seppe door Adrie en Truus van Campenhuis gesticht in de recreatiegemeente Halderberge. In 1990 is luchtvaartmuseum Vliegend Museum Seppe geopend door een aantal enthousiaste liefhebbers van historische luchtvaart. Zij wilden graag historische vliegtuigen behouden om deze in de toekomst ook nog te laten zien aan bezoekers van het museum. In 1999 is het museum verhuisd naar een nieuw onderkomen dat beter toegerust was op de vliegtuigen die tentoongesteld werden en bovendien werd een locatie gevonden dat klantvriendelijker was. Het doel van het museum is om een unieke combinatie van een educatief en geschiedkundig programma aan te bieden.

Locatie

Het Vliegend Museum Seppe geniet een grote populariteit en ontvangt jaarlijks enkele tienduizenden bezoekers van jong tot oud.

Programma / activiteiten

Het Luchtvaartmuseum Vliegend Museum Seppe is gelegen in de plaats Bosschenhoofd, langs de A58 Breda-Roosendaal. Het museum is met de auto gemakkelijk te bereiken, alsook met openbaar vervoer via het station Roosendaal en de treintaxi.

Het Luchtvaartmuseum Vliegend Museum Seppe is een museum dat een groot aantal antieke, vliegwaardige vliegtuigen toont. Naast het feit dat de bezoeker de vliegtuigen kan bezichtigen, kan men hier eveneens een grote verscheidenheid aan vliegtuigonderdelen zien en vliegverhalen voorstellingen bijwonen. Een aantal vliegtuigen, dat deel uitmaakt van de collectie van het Luchtvaartmuseum Vliegend Museum Seppe zijn onder meer een Tiger Moth, een Yak-52, een Piper J-3C Cub, een Piper PA-18 Super Cub, een Auster 5 en een Luscombe. Bovendien kunnen bezoekers hier eveneens een replica van de Wright Flyer uit 1909 bewonderen.

De meeste van deze vliegtuigen zijn nog regelmatig in de lucht te vinden tijdens vliegshows en tentoonstellingen, zowel in Nederland als in het buitenland. Vliegend Museum Seppe is ook opengesteld voor de ontvangst van grote groepen, schoolreisjes, bedrijfsuitjes en rondleidingen.

Stats & tags


Bosschenhoofd, Noord-Brabant, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling