Introductie

James Bond drinkt zijn ‘shaken, not stirred’ Martini met Gin. Maar daarin wordt hij steeds meer een uitzondering, want vaker en vaker blijft de Gin in de fles en wordt wodka als belangrijkste ingrediënt toegevoegd om een heerlijke Martini te mixen. Het van oorsprong Russische destillaat wint in rap tempo aan populariteit. Ooit een sterke drank die alleen in de zogenaamde wodka-belt in Oost-Europa werd gedronken, tegenwoordig heeft zelfs de internationale jetset wodka omarmt. Het Vodka Museum in Amsterdam vertelt je alles over de bijzondere geschiedenis van het ‘watertje’, zoals de Russen hun wereldberoemd exportproduct liefkozend noemen. Alvast een klein wetenswaardigheidje? James Bond zit er helemaal naast, cocktails met uitsluitend witte sterke dranken moet geroerd (stirred) worden en niet geschud (shaken).

Ga naar de website van Vodka Museum Amsterdam

Historie en populariteit

Gelegen in het centrum van Amsterdam, aan het Damrak, op slechts een paar minuten van het Centraal Station, is het Vodka Museum natuurlijk erg populair onder toeristen. Maar ook veel Nederlanders weten een bezoekje aan het museum te waarderen en weten op die manier alle mysteries en geheimen rondom het ‘watertje’ te ontrafelen.

Locatie

Het Vodka Museum is gevestigd in een statig herenhuis aan het Damrak. Eenmaal binnen overheerst de strakke, moderne inrichting die weer in contrast staat met het verhaal dat de Russische gids vertelt over de verre geschiedenis van zijn land en van zijn drank. Het is bijna niet voor te stellen, maar heb je na een bezoek aan het Vodka Museum nog dorst en/of honger naar cultuur, dan zijn er op loopafstand op het Damrak nog voldoende andere bijzondere musea en barretjes te bezoeken.

Programma / activiteiten

Een bezoek aan het Vodka Museum is altijd inclusief rondleiding en glaasje wodka. Daarnaast zijn er diverse arrangementen te boeken, al dan niet in combinatie met activiteiten buiten het museum. Zo leer je in een cocktailworkshop de lekkerste cocktails te mixen, uiteraard met wodka als basisingrediënt. Tijdens de wodkaproeverij leer je werkelijk alles over het productieproces en de smaak van het Russisch ‘watertje en wil je je compleet in Rusland wanen, dan is de proeverij ook nog uit te breiden met authentieke Russische snacks.

Stats & tags


Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling