Introductie

Het Vuurwerk Festival Scheveningen zorgt voor spectaculaire plaatjes. Tijdens dit evenement vinden per avond twee schitterende vuurwerkshows plaats en krijgen bezoekers vuurwerk te zien dat ze wellicht nog niet eerder hebben gezien. Diverse landen strijden op verschillende data tegen elkaar om de mooiste show neer te zetten. Het vuurwerk wordt voor de kust van Scheveningen op een ponton afgestoken en is vanaf de boulevard en het strand goed te zien. Voorafgaand is er op en rond de boulevard een randprogramma. Het Vuurwerk Festival Scheveningen duurt twee dagen, maar er zijn tevens reserve data gepland vanwege de weergoden. Bij regen en windkracht 6 wordt de show namelijk afgelast. Het is zodoende aan te raden de weerberichten en de officiële website in de gaten te houden

Ga naar de website van Vuurwerkfestival Scheveningen

Historie en populariteit

Het Vuurwerk Festival Scheveningen werd in de zomer van 2009 al voor de 30e keer georganiseerd. In België wordt het spektakel op het strand van Duinbergen gehouden en ook in andere landen zoals Duitsland en Japan wordt het Internationaal Vuurwerk Festival georganiseerd. Diverse landen gaan de strijd aan met elkaar en proberen de mooiste show neer te zetten. Het is een populair evenement, want ieder jaar trekt het vuurwerkfestival op het Scheveningse strand ruim 200.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Voor veel inwoners is dit evenement het hoogtepunt van het jaar.

Locatie

Het Vuurwerk Festival Scheveningen vindt plaats op het strand van Scheveningen, een badplaats in de gemeente Den Haag, provincie Zuid-Holland. Tijdens het festival worden diverse straten in de nabijheid afgesloten voor verkeer. Er worden extra bussen en trams ingezet tijdens het evenement en wie met de eigen auto komt, kan parkeren in de betaalde parkeergarages.

Programma / activiteiten

Tijdens het Vuurwerk Festival Scheveningen proberen diverse landen elkaar met de meest spectaculaire en meest mooie vuurwerkshows af te troeven. Tijdens het festival zijn er iedere avond twee fantastische shows te bewonderen met uniek vuurwerk dat nog niet eerder is vertoond. De eerste start vanaf 21:45 uur en de tweede show wordt afgeschoten omstreeks 22:30 uur. Voorafgaand aan het spektakel vindt een voorprogramma op en rond de boulevard plaats.

De vuurwerkshows zijn uitstekend te zien vanaf het strand van Scheveningen, maar ook vanaf de boulevard. Bezoekers kunnen dit prachtige schouwspel dan ook volgen vanaf het terras van één van de vele restaurants en cafés, onder het genot van een hapje en/of een drankje. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om vanaf zee het vuurwerk te bekijken. Wie fan is van vuurwerk, moet zeker een keer een bezoekje brengen aan het Vuurwerk Festival Scheveningen.

Stats & tags


Scheveningen, Zuid-Holland, Nederland
Augustus, Evenementen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling