Introductie

De Efteling verandert in een sprookjesachtige wereld vol met ijspret, twinkelende lichtjes en knisperende kampvuren wanneer de dagen korter worden. Tijdens de winterperiode wordt het attractiepark omgetoverd tot een kerstachtig sprookje; de Winter Efteling. Behalve de verschillende gebruikelijke attracties zijn er dan ook speciale winterattracties zoals een langlaufbaan en een schaatsbaan. Er kan ook een ritje met de arrenslee worden gemaakt of er kan gegleden worden van een echte sneeuwglijbaan, maar er worden ook liedjes gezongen rond een gezellig kampvuur, onder het genot van een glaasje glühwein. Dus zet de warme muts maar op, trek de wanten aan en geniet van de Winter Efteling.

Ga naar de website van Winter Efteling

Historie en populariteit

De Efteling werd officieel geopend op 31 mei 1952. Het park kenmerkt zich tot op de dag van vandaag nog door de sprookjesachtige sfeer van Anton Pieck. Niet alleen door de sprookjes komt dit tot uiting, ook is dit terug te vinden in de attracties, evenementen en shows. De Winter Efteling vindt in 1999 voor het eerst plaats en met succes, want jaarlijks bezoeken mensen van jong tot oud en uit binnen- en buitenland de betoverende Winter Efteling die in de regel in de maanden november, december en januari plaatsvindt.

Locatie

De Winter Efteling is gelegen in Kaatsheuvel, een plaats in de gemeente Noord-Brabant. Het attractiepark in winterse sferen is goed te bereiken met eigen vervoer en beschikt over ruim voldoende betaalde parkeerplaatsen. Wie met het openbaar vervoer komt, kan de trein tot Den Bosch of Tilburg nemen en daarvandaan de bus richting de Winter Efteling.

Programma / activiteiten

Tijdens de wintermaanden verandert het attractiepark de Efteling in de Winter Efteling. Bezoekers stappen in een betoverende wereld met ijspret, kampvuren en twinkelende lichtjes. Als de weersomstandigheden het toelaten, zijn bijna alle attracties open voor publiek. Daarnaast zijn er nog diverse speciale attracties met een winters tintje zoals een ijsbaan en een langlaufbaan. Bovendien kunnen bezoekers een indrukwekkend schouwspel van illusie en schijn bijwonen als de avond valt. Verschillende attracties veranderen dan in een andere gedaante, een unieke belevenis.

Wie aan één dag Sprookjespark Efteling niet genoeg heeft, kan overnachten in het Efteling Hotel of in vakantiepark Efteling Bosrijk. Het Attractiepark heeft daarnaast verschillende arrangementen samengesteld voor groepen, zoals een Sprookjes Lunchbuffet of een Raveleijn Arrangement, ook geldig tijdens de Winter Efteling!

Stats & tags


Kaatsheuvel, Noord-Brabant, Nederland
Evenementen, November

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling