Introductie

Bioscoop Wolff Groningen is een grote bioscoop en biedt met maar liefst tien zalen aan circa 1900 bezoekers plaats. De cinema biedt een breed filmaanbod van allerlei genres, inclusief alle topfilms van dit moment. Filmliefhebbers kunnen plaatsnemen in de heerlijke comfortabele stoelen en genieten van hun favoriete film, favoriete acteurs en actrices en de sfeervolle entourage. Naast de laatste films op het witte doek, organiseert bioscoop Wolff Groningen tevens geregeld speciale kindermiddagen en bijzondere actie avonden.

Ga naar de website van Wolff Groningen

Historie en populariteit

Bioscoop Wolff Groningen behoort tot de bioscooponderneming A.F. Wolff B.V. welke is opgericht in 1939 door de heer A.F. Wolff. Het bedrijf is gestart met het Flora Bioscoop Theater in Utrecht dat in 1950 na een verbouwing opnieuw werd geopend, maar toen onder de naam Camera. Hier werd in 1956 een nieuwe bioscoop aangekoppeld, Studio genaamd. Deze laatste legde zich meer toe op de kleine kunstzinnige films, terwijl Camera de grote filmproducties uitbracht. In deze bioscoop vond tevens zeven keer de Cinemanifestatie, het eerste Nederlandse Film Festival plaats in de periode 1966-1978.

Locatie

In 2011 zijn de exploitaties overgedragen aan de Utrechtse Filmonderneming UFIO B.V, welke weer werd hernoemd tot Wolff Bioscopen Holding B.V. De Bioscooponderneming exploiteert vandaag de dag circa tien bioscopen met 50 doeken in totaal en ontvangt jaarlijks duizenden filmliefhebbers.

Programma / activiteiten

Bioscoop Wolff Groningen is gelegen naast het stadion van de voetbalclub FC Groningen. Met de eigen auto prima te bereiken en parkeren kan in de verschillenden nabijgelegen parkeergarages. Bezoekers die reizen met het openbaar vervoer kunnen vanaf het NS Station de bus richting Europapark nemen of uitstappen op station Europapark. De dichtstbijzijnde bushalte is op circa 1 minuut loopafstand gelegen.

Bij bioscoop Wolff Groningen kunnen bezoekers hun favoriete film in een stijlvolle en aangename omgeving bekijken. Het filmaanbod is breed en biedt in ieder geval alle nieuwe topfilms van dit moment. De bioscoop beschikt over tien zalen en kan maar liefst 1900 filmliefhebbers tegelijk plezieren.

De bioscoop heeft regelmatig aantrekkelijke acties. De ladies Night, filmavonden voor 50+, echte mannenavonden met bier, burgers en blockbusters en cinemenu, eerst gezellig eten en afsluiten met een leuke film, zijn voorbeelden van deze acties. Ook voor kinderen valt er van alles te beleven zoals speciale voorstellingen tijdens de kleuterbioscoop, het vieren van een kinderfeestje en diverse prijsvragen waarmee leuke filmprijzen zijn te winnen. Bioscoop Wolff Groningen is leuk voor jong en oud.

Stats & tags


Groningen, Groningen, Nederland
Bioscopen, Entertainment

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling