Introductie

Wonderwereld is een gevarieerd park, gelegen midden in de bossen, waar kinderen allerlei avonturen beleven in de fantasie- en dierenwereld. Tijdens een tocht door deze wondere wereld maken bezoekers kennis met de sprookjeswereld van tante Beppie de heks, Geurt de Groninger reus en Zwammer het paddenstoelenmannetje. Zij leren in de ontdekhoek alles over de natuur. In de uilenburcht kan men roofvogels spotten en dagelijks worden er roofvogeldemonstraties gegeven. Daarnaast zijn er speurtochten, is er een speel- en ligweide, een tropische kas en een heus jungle café. Kortom, in Wonderwereld beleeft jong en oud een fantastisch sprookjesavontuur.

Ga naar de website van Wonderwereld

Historie en populariteit

Wonderwereld is in Ter Apel en ver daarbuiten een zeer toeristische trekpleister. Hier stappen bezoekers van alle leeftijden een totaal andere wereld binnen en maken zij kennis met een wereld vol sprookjes, fantasie en dieren. Het bijzondere park heeft op kinderen een grote aantrekkingskracht. Niet voor niets zijn zij dan ook de grootste groep bezoekertjes (inclusief hun ouders en/of begeleiders) die het park jaarlijks mag verwelkomen. Schoolreisjes, kinderfeestjes, toeristen met kinderen en gezinnen, iedereen stapt graag de wondere wereld van de fantasie binnen.

Locatie

Wonderwereld bevindt zich in de bossen van Ter Apel, een plaatsje dat behoort tot de gemeente Vlagtwedde in de provincie Groningen. Met eigen vervoer is de wondere wereld goed te bereiken vanuit alle delen van het land. Wie reist met het openbaar vervoer, kan het beste de bus nemen vanaf Station Emmen of Groningen.

Programma / activiteiten

In Wonderwereld kunnen kinderen zich helemaal uitleven. Het sprookjes, dieren- en fantasiepark beschikt onder meer over een speelweide waar zij heerlijk kunnen hollen en ravotten. Speellandschap is een speelplek waar zij op torens en bruggen kunnen klimmen en klauteren. In het magische bos worden alle sprookjes waarheid en maken kids kennis met de vaste bewoners tijdens hun tocht naar het kasteel. In het roofvogelpark wachten de uilen, zeearenden en roofvogels hun gasten op.

Het park is tevens uitgerust met een jungle café waar bezoekers bij kunnen komen onder het genot van een drankje en onder andere een pannenkoek. Daarnaast is er nog een winkel waar allerlei leuke hebbedingetjes, souvenirs en boeken te koop zijn, natuurlijk gericht op de fantasie, sprookjes- en dierenwereld uit het park. Wonderwereld is eveneens een uitermate geschikte locatie voor het vieren van een jubileum, familiedag of verjaardag.

Stats & tags


Ter Apel, Groningen, Nederland
Entertainment, Pretparken

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling