Introductie

Xtracold is een ijsbar in hartje Amsterdam. In deze bar is het altijd tien graden onder nul en alles is van ijs. De bar, de krukken, de muren en zelfs de glazen. Bezoekers kunnen in dit ijsparadijs genieten van overheerlijke cocktails, maar ook non-alcoholische drankjes worden aangeboden. Het eerste gedeelte van Xtracold is de ‘coole lounge’, waar bezoekers iets kunnen eten, drinken of een spelletje kunnen spelen. Bij de entree krijgen zij speciale handschoenen en thermokleding aangereikt en krijgen vervolgens via de 4D Ice Xperience een 3D animatie film te zien. Deze staat uiteraard in het teken van ijs, ijsbergen, steile afgronden en een prachtig fantasie ijslandschap.

Ga naar de website van Xtracold Icebar

Historie en populariteit

Op 7 september 2006 werd de allereerste ijsbar van Nederland in Amsterdam door Ditems Entertainment Group geopend. Deze kreeg de naam Xtracold. De naam stamt af van een verhaal uit 1596, wanneer een avonturier met zijn boot op ontdekkingsreis gaat samen met een koopman en enkele bemanningsleden. Er wordt besloten via het noorden te gaan reizen, maar na enkele maanden komen zij vast te zitten in Nova Zembla, terwijl de winter zijn intrede doet. De dagen worden gevuld met het maken van ijscreaties en de mooiste ijssculpturen ontstaan. Wanneer het ijs begint te dooien keren zij terug naar Nederland en ieder gaat hier zijn eigen weg. Eén van de bemanningsleden vestigt zich in Amsterdam aan de Amstel en maakt een prentenboek van zijn geleerde ijstechnieken. Eeuwen later, in een pand aan de Amstel wordt een prentenboek gevonden met de titel ‘The Ultimate Ice Xperience’, en de Icebar Xtracold is geboren. Vele mensen komen maar wat graag een drankje nuttigen in dit steenkoude café.

Locatie

Xtracold is gelegen in hartje Amsterdam, in de provincie Noord Holland aan de rivier de Amstel. De locatie is prima met het openbaar vervoer te bereiken. Vanaf het Centraal Station of het Amsterdam Amstel Station kan men de metro of sneltram nemen. Met de auto is de ijsbar ook prima te bereiken. Echter, parkeerplaatsen rondom de bar zijn schaars en parkeren in de parkeergarages in het centrum is vrij prijzig.

Programma / activiteiten

Bezoekers van Xtracold Amsterdam worden verwelkomd in de ‘coole’ lounge, waar zij wat kunnen eten en drinken, maar ook kunnen deelnemen aan bijvoorbeeld een cocktailworkshop. In de Icebar kunnen zij bij een temperatuur van 10 graden onder nul heerlijke vodka cocktails drinken of extra koude biertjes. Halfjaarlijks krijgt de ijsbar een nieuw thema aan ijssculpturen, waardoor het dus zeker interessant is hier regelmatig terug te komen. In de weekenden is er vaak entertainment en kunnen bezoekers spellen spelen en op de foto gaan met de ijskoningin/koning of Kimo de Eskimo. Xtracold is eveneens een prima locatie voor een bedrijfsfeest, familiediner of receptie. Daarnaast zijn er diverse exclusieve arrangementen en workshops te reserveren.

Stats & tags


Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
Entertainment, Recreatiecentra

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling