De Hagen in Haulerwijk, prachtige oude zelfpluk boomgaard met een biodiversiteit die uniek is.
Ruim 40 jaar geleden kocht Bart Kuiper een stuk weiland, en toverde dit geleidelijk aan om in een 3,7 hectare biologische boomgaard met maar liefst vijftig (!) soorten fruit. Als chemicus èn idealist zag hij er een uitdaging in zijn fruit zonder gif en kunstmest te laten groeien en bloeien. Zo zijn er o.a. kruisbessen, blauwe bessen, frambozen, bramen, appels, peren en noten. Van de oogst maakte hij biologische sappen, jams en vruchtenwijn.
Zes jaar geleden overleed Bart Kuiper, maar inmiddels heeft dochter Jenny het stokje overgenomen. Vanwege de verscheidenheid is De Hagen voor jong en oud een avontuur om door heen te wandelen en vruchten te verzamelen, vandaar dat de fruitgaard nu een pluktuin is geworden. Bij de entree krijgt u uitleg over de pluk, welke vruchten er rijp zijn en waar u die vindt en vervolgens gaat u voorzien van een emmertje de boomgaard in om zelf te plukken en te genieten van de ambiance. Wanneer u genoeg geplukt heeft rekent u af op gewicht.
BEZOEKMOGELIJKHEDEN Vanaf juli tot en met oktober is er fruit te koop aan de boomgaard en kunt u ook langskomen om zelf fruit te plukken. Als u wilt weten wat er rijp is en zeker wilt zijn dat er iemand thuis is graag even bellen. Daarnaast zijn er evenementen en excursies te boeken (zie website)
Onze gegevens zijn te vinden op www.dehagen.nl. Tip: neem laarsjes mee en een bakje voor het fruit.

ENTREE gratis; fruit afrekenen op gewicht, voor excursies €4,50 p.p.

Stats & tags


Haulerwijk, Friesland, Nederland

Overige informatie

Openingstijden

Maandag: 9:00u-20:00u
Dinsdag: 9:00u-20:00u
Woensdag: 9:00u-20:00u
Donderdag: 9:00u-20:00u
Vrijdag: 9:00u-20:00u
Zaterdag: 9:00u-20:00u
Zondag: 9:00u-20:00u

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling