Introductie

Zoo Parc Overloon behoort tot één van de natuurlijkste dierenparken van Nederland. Bezoekers beleven hier spannende avonturen wanneer zij op ontdekkingsreis gaan langs unieke en boeiende dier- en plantensoorten. In het maar liefst 21 hectare grote park leven onder meer dwergnijlpaardjes, cheetahs, palmgieren, kleine panda’s, flamingo’s en tapirs. In de speciale doorloopgebieden lopen dieren vrij tussen de bezoekers. Zij kunnen dan ook zomaar oog in oog komen te staan met een reuzenkangoeroe of antilope. Kinderen kunnen een spannende speurtocht maken of heerlijk ravotten in de grote speeltuin, terwijl de papa’s en mama’s bijkomen in het panda paviljoen.

Ga naar de website van Zoo Parc Overloon

Historie en populariteit

In het jaar 2000 heeft Zoo Parc Overloon de deuren geopend voor publiek. De botanische tuin, welke te vinden is in het park, was al toegankelijk sinds 1986. Het park is in 2004 met een kamelen verblijf uitgebreid en halverwege 2006 namen de eerste cheetahs hun intrek in het dierenpark. Door de jaren heen is het park blijven uitbreiden en tot op de dag van vandaag worden nieuwe (dieren)gasten met open armen ontvangen.

Locatie

Zoo Parc Overloon is bijzonder populair bij bezoekers van alle leeftijden. Het park mag dan ook vele gezinnen, families, groepen, scholen en toeristen jaarlijks welkom heten.

Programma / activiteiten

De dierentuin Zoo Parc Overloon is gelegen in Overloon, in de provincie Noord Brabant. Het park is goed met eigen vervoer te bereiken en wie met het openbaar vervoer naar het park komt, kan het beste de bus of lijn taxi nemen.

In Zoo Parc Overloon wonen diverse diersoorten. Deze dieren kunnen bezoekers van dichtbij ontmoeten. Er zijn unieke doorloopgebieden gecreëerd, waardoor men het gevoel krijgt zelf gast te zijn bij de dieren in hun leefgebied. Halfapen springen over de mensen heen en de Parma wallabies hoppen net voor de voeten van bezoekers over het pad, maar ook brutale kroeskoppelikanen kunnen ineens wel erg dichtbij komen. Een tochtje wordt zodoende een spannende ontdekkingsreis.

Verder is er in het park een uitgebreide souvenirshop aanwezig, een restaurant met mooie terrassen, een prachtige bloemrijke vlindervallei en een botanische tuin met Bijenstal. Er worden roofvogeldemonstraties gegeven in het hoogseizoen en bezoekers worden één met de dieren.

Wie op zoek is naar een unieke trouwlocatie heeft dat in Zoo Parc Overloon gevonden. Avontuurlijker kan het huwelijk niet beginnen. Maar ook voor verjaardagen, kinderfeestjes, teambuilding en vergaderingen is dit park de perfecte locatie.

Stats & tags


Overloon, Noord-Brabant, Nederland
Dieren & Natuur, Dierentuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling