Introductie

De Zwarte Markt Slagharen is een gezellige en sfeervolle markt met heel veel verschillende kraampjes, zowel binnen als buiten. Bezoekers kunnen hier terecht voor alle denkbare producten en artikelen. Van fruit en groente tot aan gereedschap, dvd’s en kleding. Er is voor ieder wat wils, voor groot en klein en voor jong en oud. Er worden zowel nieuwe goederen als tweedehands artikelen aangeboden en tussen het slenteren door kunnen bezoekers van de markt even neerstrijken bij het restaurant voor een snelle snack of een lekker broodje. Voor een echte zwarte markt hoeft men dus niet meer alleen richting Beverwijk, want ook in Overijssel is er een gelegen, de Zwarte Markt Slagharen, geopend elke zaterdag en iedere tweede en laatste zondag van de maand.

Ga naar de website van Zwarte Markt Slagharen

Historie en populariteit

De Zwarte Markt Slagharen is al heel wat jaren in het oosten van het land een begrip. De naam zwarte markt is te danken aan het feit dat vroeger deze markten vooral werden gebruikt voor het verhandelen van spullen zonder dat er belasting over werd betaald. Het ging dan wel vaak om goederen uit het illegale circuit en de markten werden stiekem georganiseerd. Vandaag de dag is alles legaal en kan er een stand gehuurd worden om spullen te verkopen. Aan de naam is verder niets veranderd. De Zwarte Markt Slagharen trekt jaarlijks vele dagjesmensen, toeristen uit binnen- en buitenland, groepen en families.

Locatie

De Zwarte Markt Slagharen is gelegen in het plaatsje Slagharen, in de provincie Overijssel. De locatie is uitstekend met eigen vervoer vanuit alle delen van het land te bereiken en parkeren is gratis voor iedereen.

Programma / activiteiten

Op de Zwarte Markt Slagharen kunnen bezoekers in principe alles tegenkomen. De vele kramen bieden zowel nieuwe goederen als tweedehands artikelen aan. Van sieraden en cd’s tot aan fietsen en kleding, maar gasten kunnen zich ook laten verwennen bij een nagelstyliste of zich een ander kapsel laten aanmeten bij de kapper op de markt.

Bezoekers kunnen urenlang slenteren langs de variatie aan kramen, maar zijn kunnen desgewenst ook zelf een stand huren. Er is een overdekte markt en een buitenmarkt. Wanneer de weersverwachtingen wat onzeker zijn, staan kraamhouders in het binnengedeelte dus altijd droog. Tijdens een bezoekje aan de bazaar, wordt ook aan de inwendige mens gedacht. Voor een pauze met een hapje en een drankje kan men terecht bij de verschillende horecagelegenheden. Een dagje Zwarte Markt Slagharen zorgt ervoor dat bezoekers met tassen vol thuiskomen.

Stats & tags


Slagharen, Overijssel, Nederland
Winkelen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling