Introductie

Ze zijn er maar wat trots op in het Gelderse plaatsje Didam: de met de hand aangebrachte wandschilderingen in zwembad de Hoevert. Maar eerlijk is eerlijk, er zijn niet veel zwembaden in Nederland waar creativiteit op deze wijze hoogtij viert. En nog eerlijker, de wandschilderingen zijn ook nog eens erg mooi en dragen bij aan een heerlijk ontspannen gevoel tijdens een dagje zwemmen. Zwemmen dat er kan in het wedstrijdbad, dat bestaat uit vijf banen. Daarnaast is er een lage duikplank en ligt het water bezaaid met speelmateriaal voor de kids. Een groot peuterbad maakt dat ook gezinnen met jonge kinderen zich hier prima kunnen vermaken. En voor de wat oudere kinderen is er het instructiebad, compleet met supersnelle glijbaan. En omdat er nu eenmaal weinig sportieve activiteiten zijn die zo hongerig en dorstig maken als zwemmen, is er een horecahoek ingericht waar ook de inwendige mens ruimschoots aan zijn of haar trekken komt.

Ga naar de website van Zwembad de Hoevert

Historie en populariteit

Al vele jaren voorziet zwembad de Hoevert in een behoefte. Inwoners uit Didam, maar ook uit de wijde omgeving, komen hier regelmatig hun baantjes trekken, lekker plonzen met de kinderen of gewoon heerlijk ontspannen. En ook de vele toeristen die dit prachtige deel van Nederland bezoeken nemen het zwembad vaak op in hun vakantieplanning.

Locatie

Zwembad de Hoevert ligt in het Gelderse Didam, dat diep in het zuiden van de Achterhoek ligt. Hier is het heerlijk fietsen en wandelen, maar dat hoef je de vele toeristen die de Achterhoek jaarlijks bezoeken niet meer uit te leggen. De Achterhoek is een van Nederlands meest populaire toeristische bestemmingen en wie er ooit geweest is weet waarom.

Programma / activiteiten

Er worden het hele jaar door tal van activiteiten ten behoeve van het persoonlijk welbevinden georganiseerd. Maar een hele bijzondere is toch wel het aquacycling, waarbij een spinningfiets onder water wordt geplaatst. Een echte aanrader voor iedereen die snel fit wil worden, want werkelijk alle spiergroepen worden getraind tijdens het aquacycling. Om over de conditie nog maar te zwijgen.

Stats & tags


Didam, Gelderland, Nederland
Sport, Zwembaden

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling