Introductie

Een lekker dagje ontspannen met het hele gezin? Zwembad de Schaeck in het Gelderse Twello, onder de rook van Deventer, is hiervoor een prima plek. Sport en vermaak gaan hand in hand in dit mooie zwembad, dat zowel beschikt over een buitenbad als een binnenaccommodatie dat bestaat uit een wedstrijdbad met beweegbare bodem, een recreatiebad inclusief stroomversnelling, twee peuterbaden, een whirlpool, een zonnebank en een stoombad. Het buitenbad is omgeven door een grote zonneweide en de kinderen kunnen er behalve zwemmen ook lekker spelen in de speeltuin.

Ga naar de website van Zwembad De Schaeck

Historie en populariteit

Zwemmen is en blijft voor veel gezinnen een heerlijk dagje uit. Dat merken ze ook bij de Schaeck. Jaarlijks verwelkomt het zwembad bijna 300.000 sportievelingen en recreanten.

Locatie

Zwembad de Schaeck ligt in het Gelderse Twello. Twello kent een gezellig dorpscentrum met een aantal leuke kroegen en restaurants, waarvan Swinckels zeker een bezoekje waard is. Eveneens een bezoekje waard is de prachtige historische binnenstad van het nabijgelegen Deventer. Veel gebouwen in de Koekstad verkeren mede dankzij voortreffelijk werk van de NV Bergkwartier, een organisatie die zich jarenlang heeft ingezet voor behoud van het historisch karakter van de oude binnenstad, in perfecte staat. Jaarlijks genieten vele miljoenen mensen van de smalle straatjes, de statige huizen met hun rijkelijk gedecoreerde gevels en van de gastvrijheid die van deze Hanzestad de mooiste stad aan de IJssel, en misschien wel van Nederland maakt. Deventer staat bekend als een echte evenementenstad. Jaarlijks terugkerende evenementen als Deventer op Stelten, het Dickens Festijn en de Boekenmarkt trekken stuk voor stuk honderdduizenden bezoekers uit binnen- en buitenland. En de echte Deventer koek is natuurlijk een lekkernij die zijn weerga niet kent.

Programma / activiteiten

Dat een zwembad de ideale plek is voor een spetterend verjaardagsfeest behoeft geen nadere uitleg. Ook bij zwembad de Schaeck weten ze de jarige en zijn of haar vriendjes en vriendinnetjes in de watten te leggen. Limonade, friet met frikandel of kroket en een spelletje met de badmeester of badjuf dragen bij aan een onvergetelijke verjaardag.

Stats & tags


Twello, Gelderland, Nederland
Sport, Zwembaden

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling