Introductie

Zwembad de Schans, gelegen in het gastvrije Geertruidenberg, is een knus, gezellig en overzichtelijk openluchtzwembad. De accommodatie beschikt over alle gewenste faciliteiten en heeft nog echt een dorpse uistraling. Bezoekers kunnen zich hier uitleven in het 25 meter lange, diepe bassin of in het grote ondiepe bad waarin zich een grote opblaasoctopus bevindt. Er is een duikkuil met twee duikplanken, een van 1 meter en een van 3 meter hoog. Daarnaast is er een kindvriendelijk instructiebad met een aantal speelobjecten en een ruime ligweide waar enkele veilige speeltoestellen staan opgesteld. In de sfeervolle horecavoorziening zijn drankjes en snacks te verkrijgen. Kortom, zwembad de Schans biedt alle ingrediënten tijdens zomerse dagen voor een heerlijk dagje uit.

Ga naar de website van Zwembad De Schans

Historie en populariteit

Zwembad de Schans is al heel wat jaren een begrip in Geertruidenberg en omstreken. Al vanaf de opening in 1961 mag het openluchtzwembad vele inwoners uit de buurt ontvangen. In 2011 bestond zwembad de Schans 50 jaar. Dat was uiteraard reden voor een feestje. Door de jaren heen groeide het aantal bezoekers en vandaag de dag mag het zwembad ook groepen, kinderen, verenigingen en dagjesmensen die in de buurt recreëren verwelkomen.

Locatie

Zwembad de Schans is gelegen in het gastvrije Geertruidenberg, een gemeente in de provincie Noord-Brabant. Met eigen vervoer is het openluchtzwembad uitstekend te bereiken. Wie met het openbaar vervoer reist, kan vanaf Breda op de bus richting Geertruidenberg stappen.

Programma / activiteiten

Zwembad de Schans biedt zowel de inwoners van Geertruidenberg en omstreken als bezoekers van buitenaf diverse zwem- en beweegfaciliteiten. Het openluchtzwembad staat garant voor een recreatieve en sportieve vrijetijdsbesteding. Er is een diep bad, een ondiep bassin, een instructiebad en een duikkuil met twee springplanken van respectievelijk 1 en 3 meter hoog. Daarnaast biedt het zwembad een heerlijke ligweide en diverse spelattributen zowel op het water als op de weide. Er is voldoende kleedruimte, warmwaterdouches en een mindervalide toilet. Daarnaast biedt de horeca lekkere koude en warme versnaperingen.

Naast recreatief een dagje zwemmen met de hele familie, worden er tevens zwemlessen gegeven in het zwembad. Zo kan men A, B en C zwemmen leren, zwemvaardigheid 1, 2 en 3, maar ook snorkelen en perslucht duiken / conditietraining komen aan bod. Tot slot kunnen bezoekers van zwembad de Schans ook deelnemen aan diverse aquasporten.

Stats & tags


Geertruidenberg, Noord-Brabant, Nederland
Sport, Zwembaden

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling