Introductie

Appelpop is een gratis tweedaags popfestival. Het evenement geniet nationale en internationale bekendheid en vindt plaats op de Waalkade in Tiel. Het popfestival behoort tot het grootste in zijn soort en kenmerkt zich door de veelomvattende programmering. De top van de Nederlandse muziekscene staat verspreid over drie podia. Ook regionaal talent en top acts uit het buitenland staan centraal tijdens het evenement op het bruisende festivalterrein. De goede sfeer, live muziek, de inzet van vrijwilligers en de gratis toegankelijkheid bepalen ieder jaar weer het karakter en het succes van Appelpop.

Ga naar de website van Appelpop

Historie en populariteit

Appelpop is jaren geleden begonnen als extraatje gedurende het jaarlijkse Fruitcorso. Tot 1992, want vanaf die tijd kreeg het evenement nationale bekendheid en groeide het uit tot een opzichzelfstaand, professioneel festival. De vele positieve en enthousiaste reacties zorgden ervoor dat het festijn jaarlijks terugkeerde en met succes. Trok het Appelpop festival in 2001 nog circa 30.000 bezoekers over twee dagen verspreid, in 2009 waren dit er al tussen de 150.000 en 170.000.

Locatie

Appelpop wordt jaarlijks gehouden op de Waalkade in Tiel, een gemeente in de provincie Gelderland. Het evenement is met eigen vervoer goed te bereiken en parkeren kan op het aangewezen transferium, waar vandaan pendelbussen worden ingezet. Vanwege de enorme verkeersdrukte wordt echter aangeraden zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te komen.

Programma / activiteiten

Ieder jaar weer biedt het popfestival Appelpop een divers programma, met opkomende (lokale) talenten, verrassende buitenlandse acts en natuurlijk de beste acts uit eigen land. De bands uit binnen- en buitenland staan over drie podia verspreid. Bezoekers kunnen onder het genot van een hapje en een drankje genieten van hun favoriete artiest en muziek.

Het festival duurt twee dagen en er is voor bezoekers veel te doen. Behalve muziek is er tevens een gezellige festivalmarkt, waar bezoekers van jong tot oud sieraden, cd’s, T-shirts en andere leuke gadgets en artikelen kunnen kopen. Voor kinderen is er een speciaal kinderdorp, zodat ook zij zich prima kunnen vermaken tijdens het evenement. Appelpop is laagdrempelig en bovendien gratis, waardoor het een uitermate geschikt uitje is voor het hele gezin.

Stats & tags


Tiel, Gelderland, Nederland
Evenementen, September

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling