alleuitjes_header_tips

Als de seizoenen er dit jaar hetzelfde uitzien als de voorgaande jaren (ijskoude winter, prachtige lente, regenachtige zomer), is dit de perfecte periode om er eens heerlijk op uit te trekken. AlleUitjes.nl heeft een leuke tip voor u:de Bloesemtocht. Deze wandeltocht vindt plaats op 21 april 2012, wordt georganiseerd door het Rode Kruis en is voor een goed doel. De naam ?Bloesemtocht? is gekozen doordat de wandeling dwars door de Betuwe loopt, waar op dit moment vele fruitbomen in bloei staan. De wandeltocht voert de deelnemers door de mooiste delen van de Betuwe. De Koninklijke Landmacht legt ook een aantal tijdelijke bruggen over de rivier de Linge. Zo komen wandelaars op plaatsen en particuliere terreinen die normaal voor het publiek niet toegankelijk zijn. Het gebied in de omgeving van rivier de Linge is ook uitermate geschikt om te bekijken met een fiets- of boottocht. Verderop in dit artikel staat meer informatie over de mogelijkheden.

Parcours Wandeltochtboomgaard
Het parcours voert deels over de landgoederen Mariënwaerdt en Noordenhoek. Mariënwaerdt is een particulier landgoed van ruim 900 hectare, gelegen in de kom van de Linge, en bestaat uit monumentale boerderijen, een 18e eeuws landhuis en uitgestrekte landerijen. Mariënwaerdt staat ook bekend om de romantische bloesempracht van de appelbomen aan de Appeldijk.
Landgoed Noordenhoek heeft een oppervlakte van ongeveer 60 hectare. In de weiden rondrom het huis vindt u schapen en Franse Blonde d’Aquitaine vleeskoeien.

Wandelen
Het Rode Kruis biedt meerdere routes aan en ook meerdere afstanden. Dit is opgedeeld in west en oost:

  • West: 8, 15, 25 en 40 km. Deze route voert u in westelijke richting, via de Appeldijk, naar landgoed Mariënwaerdt en verder.
  • Oost: Dit jaar heeft het Rode Kruis voor het eerste de 4 Nordic walking routes van 11, 16, 20 en 30 km. naar Buren en Erichem ook voor wandelaars opengesteld.

Alle routes van de Bloesemtocht lopen langs de oevers van de Linge. U start op het terrein van Koninklijke Fruitmasters. Na de oversteek over de Linge wandelt u door boomgaarden, over dijken en terreinen die alleen voor de Bloesemtocht zijn opengesteld.

Nordic Walking
U heeft de keuze uit vier afstanden: 11, 16, 20 of 30 km. De Nordic walking routes voeren u oostwaarts langs de Linge, de Korne en vele bloeiende boomgaarden. De 11 km. route voert u door het rustieke dorp Tricht. De 16- en 20 km. route gaan via Buurmalsen richting Buren. De 16 km. route buigt halverwege af door de boomgaarden terug naar Tricht. De 30 km. tocht gaat naar de ‘Oranjestad’ Buren via een prachtig natuurgebied richting Tricht.

Fietsen
Het bloesemgebied is ook uitermate geschikt om per fiets te bekijken. U kunt uiteraard niet exact dezelfde route doen als de wandelaars, maar u zult zeker genoeg zien in dit prachtige landschap.

Op de volgende sites kunt u fietsroutes vinden:

Boot
Het is ook mogelijk om de Linge af te gaan met een boot. Zo ziet u het landschap op een compleet andere manier.

Meer informatie

Laat een antwoord achter