Introductie

Een bijzondere attractie in een klein Zeeuws dorpje. Midden in Zuid-Beveland, in het kleine plaatsje Kwadendamme, ligt Tropical Zoo en Vlindertuin de Berkenhof. Een tropische verrassing te midden van Zeeuwse nuchterheid. Tal van vlindersoorten fladderen hier vrolijk hun rondjes op hun immer voortdurende zoektocht naar de lekkerste nectar uit de lekkerste bloemen, het heerlijkste fruit en de beste vochtige turven, waar ze hun mineralen uit halen. Maar ook rupsen ontbreken hier niet. De hele cyclus van de vlinder is hier te aanschouwen. Van eitje naar rups, van pop naar vlinder. En hoewel de vlinder duidelijk de boventoon voert in dit prachtige stukje tropische natuur zijn er inmiddels ook andere diersoorten De Berkenhof binnen komen wandelen en vliegen. Wat te denken van een minikrokodil, een toekan, een schildpad of een kameleon. Een prachtige regenwoud ervaring dus, maar dan dicht bij huis.

Ga naar de website van Berkenhof’s Tropical Zoo & Vlindertuin

Historie en populariteit

Eigenaar hier is Johan Antes. De Zeeuw spreekt zelf altijd van een uit de hand gelopen hobby. Maar een ieder die Tropical Zoo en Vlindertuin de Berkenhof met een bezoekje vereert, zal kunnen constateren dat de uit de hand gelopen hobby aardig professionele vormen heeft aangenomen. De veelheid aan tropische planten, vlinders en vogels verrast iedereen. In deze groene oase waant een ieder zich in het Amazonegebied.

Locatie

De Berkenhof ligt in het Zeeuwse Kwadendamme, een klein plaatsje in het midden van Zuid-Beveland. Hier valt genoeg te beleven. Wie na een bezoek aan de Vlindertuin nog tijd en puf over heeft kan een bezoekje brengen aan Vlissingen of Middelburg of aan de Deltawerken in het noorden van Zuid-Beveland.

Programma / activiteiten

De Vlindertuin is ook een geweldige locatie om je verjaardag te vieren. Speciaal hiervoor heeft De Berkenhof een tweetal leuke arrangementen samen gesteld. Samen met je vriendjes of vriendinnetjes bezoek je de vlindertuin, krijg je een glas frisdrank en eet je een lekker pannenkoek, poffertjes of frietjes met een snack. En als klap op de vuurpijl krijg je een mooie kleurplaat zodat je kunt proberen al die kleurenpracht thuis nog eens rustig na te tekenen.

Stats & tags


Kwadendamme, Zeeland, Nederland
Dieren & Natuur, Dierentuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling