Introductie

Bij Castlefest stappen bezoekers een middeleeuwse fantasiewereld binnen. Dit festival dat jaarlijks plaatsvindt in de tuinen van Kasteel Keukenhof is een feest voor jong en oud. Zodra men de poorten van het kasteel doorgaat, komen de elfjes, helden, goblins, orcs en schurken tevoorschijn. Tijdens het drie dagen durende fantasy spektakel treden naast de huisband Omnia tevens een groot aantal andere bands op. Het festival kenmerkt zich door de aparte en bijzondere sfeer. Castlefest brengt bezoekers in een totaal andere wereld met als hoogtepunt de wickerman verbranding.

Ga naar de website van Castlefest

Historie en populariteit

De eerste editie van Castlefest vond in augustus 2005 plaats en wordt sindsdien jaarlijks in de prachtige tuinen van Kasteel Keukenhof te Lisse georganiseerd. Het middeleeuwse evenement is populair bij veel fantasyliefhebbers, want kwamen er tijdens het allereerste event nog slechts 3.500 bezoekers, in 2011 was dit aantal al flink gestegen naar ruim 24.000.

Locatie

Castlefest vindt ieder jaar plaats in Lisse, een gemeente in de provincie Zuid-Holland. De tuinen van Kasteel Keukenhof worden gedurende drie dagen omgetoverd tot middeleeuws, fantasie decor. Aangeraden wordt om met het openbaar vervoer naar het festival te komen. Vanaf NS Station Hillegom worden pendelbussen ingezet die gasten naar het evenement brengen. Uiteraard is het feest ook met eigen vervoer te bereiken.

Programma / activiteiten

Castlefest behoort in Nederland tot het grootste middeleeuwse buitenevenement. Bezoekers worden drie dagen lang mee terug genomen naar een mystiek verleden. Kinderen worden opgeleid tot ridder en volwassenen kunnen de donkere eeuwen en het dagelijkse leven hieruit ervaren. Hoogtepunt van het festival is de wickerverbranding, een ritueel waarin verbondenheid met de oerkracht wordt gesymboliseerd, door middel van het verbranden van een grote wilgentenen pop.

De tuinen worden als levensechte middeleeuwse stad aangekleed met een markt waar oude ambachten zijn te zien. Bezoekers kunnen zich middeleeuws kleden en deelnemen aan workshops en Keltische rituelen. Kinderen kunnen zich tijdens de kinderbattle uitleven of zich laten schminken. Daarnaast zijn er verschillende acts zoals vuurvreters te zien en is er een breed muzikaal programma, gericht op de middeleeuwse, folk- en paganmuziek. Festivalgangers die geen genoeg kunnen krijgen van Castlefest en alle dagen willen bijwonen, kunnen op een speciale camping terecht.

Stats & tags


Lisse, Zuid-Holland, Nederland
Augustus, Evenementen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling