Introductie

Door de loop der jaren heen heeft de Catharinakerk in Doetinchem heel wat te verduren gehad. Branden en bombardementen brachten de kerk ernstige schade toe of vernietigden hem zelfs, maar dankzij de veerkracht van de Doetinchemmers zelf is de kerk altijd weer in ere hersteld. En daarom is de kerk al ruim acht eeuwen de blikvanger van de hoofdstad van de prachtige Achterhoek.

Ga naar de website van Catharinakerk Doetinchem

Historie en populariteit

De Catharinakerk dateert oorspronkelijk uit begin dertiende eeuw. Maar tijdens de grote brand van 1527, waarbij vrijwel het hele centrum van Doetinchem in vlammen opging, raakte ook de kerk onherstelbaar beschadigd. Op de plek van de oude kerk werd een nieuwe gotische hallenkerk gebouwd. Vier eeuwen later raakte ook dit gebouw ernstig beschadigd bij diverse geallieerde bombardementen. Met gebruik van oud materiaal is de kerk na de oorlog weer opnieuw opgebouwd. En dankzij de keuze voor gebruik van oud materiaal heeft de kerk zijn historische uitstraling weten te behouden. Een ruim zestig jaar oude kerk met een eeuwenoud karakter.

Locatie

De Catharinakerk staat in het centrum van Doetinchem en is voor veel bezoekers van dit leuke stadje in de Achterhoek de gids naar de binnenstad. Deze binnenstad is tijdens de oorlog zwaar beschadigd door bombardementen van de Engelsen, die Doetinchem aanzagen voor het Duitse Anholt. Op een enkele gevel na zijn er geen historische elementen meert aanwezig in de stad. Maar dat wil niet zeggen dat Doetinchem geen mooie stad is, integendeel. Met zijn vele leuke winkeltjes, barretjes en restaurants is Doetinchem het bezoeken meer dan waard. Bovendien ligt de stad in het hart van de prachtige Achterhoek, dat met zijn glooiende velden en bossen bij veel toeristen tot de verbeelding spreekt.

Programma / activiteiten

Met enige regelmaat worden er in de Catharinakerk, naast de zondagse kerkdiensten, ook exposities en concerten georganiseerd. Raadpleeg de website voor de meest actuele informatie.

Stats & tags


Doetinchem, Gelderland, Nederland
Cultuur, Kerken

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling