Introductie

Cinema Middelburg is een sfeervolle bioscoop, gelegen in hartje van de stad in een prachtig eeuwenoud pand. Bezoekers van alle leeftijden kunnen hier dagelijks terecht voor de betere, niet commerciële films. Afhankelijk van de aard en lengte van de films, worden deze met en zonder pauze gedraaid. Het filmtheater beschikt over een zaal met 86 comfortabele stoelen, dolby surround geluid en een gezellige foyer waar bezoekers terecht kunnen voor koffie, thee, frisdranken, ijs en andere versnaperingen. Cinema Middelburg biedt voor jong en oud een mooi filmaanbod.

Ga naar de website van Cinema Middelburg

Historie en populariteit

Cinema Middelburg is voortgekomen uit het vroegere Schuttershoftheater. De naam dankt het theater aan de prachtige locatie in een eeuwenoud pand in het centrum van de stad. Voor de inwoners van Middelburg is deze bioscoop een populaire uitgaansgelegenheid, zeker ook omdat het nabij het uitgaansgebied is gelegen. Het pakken van een filmpje is zodoende een prima start van een gezellig avondje uit, maar ook een leuk uitstapje voor een kinderfeestje overdag. De bioscoop mag jaarlijks vele bezoekers van jong tot oud verwelkomen.

Locatie

Cinema Middelburg is gelegen in hartje Middelburg, een plaats in de provincie Zeeland. Het fraaie historische pand is gelegen nabij het uitgaansgebied en zodoende uitstekend te bereiken met eigen vervoer. Parkeren kan veelal in de nabijheid van de bioscoop. Ook met het openbaar vervoer is de locatie goed bereikbaar, want Middelburg heeft de beschikking over een treinstation en diverse busdiensten.

Programma / activiteiten

Bij Cinema Middelburg geniet jong en oud van films in het bijzonder. Hier worden namelijk niet de populaire kaskrakers gedraaid, maar stuk voor stuk goede films, welke door de bioscoop zelf worden geselecteerd. Het zijn veelal films met een bepaalde boodschap die dieper gaan dan de commerciële films die worden getoond in andere bioscopen. Ook nieuwe en populaire films van alle genres zijn opgenomen in het filmaanbod. Het zijn voornamelijk films waarbij de echte passie nog is te zien van de filmmakers zelf, films waar men niet zozeer aan hoeft te verdienen.

Voor kinderen wordt er, voor diverse leeftijden, in de schoolvakanties op doordeweekse dagen iedere middag een bijzondere kinderfilm gedraaid, met uitzondering van de maanden juni, juli en augustus. Daarnaast beschikt Cinema Middelburg tevens over een foyer waar diverse drankjes, ijs, snoep, nootjes en andere lekkernijen gekocht kunnen worden voor, tijdens of na de film.

Stats & tags


Middelburg, Zeeland, Nederland
Bioscopen, Entertainment

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling