Introductie

Concert at Sea behoort tot één van de grootste festivals in ons land. Op de Brouwersdam, aan de Zeeuwse kust treden ieder jaar opnieuw de grootste en beste nationale en internationale artiesten op. De organisatie is mede in handen van de band Blof. Behalve goede muziek is er tijdens het tweedaagse festival nog veel meer te beleven. Zo lopen, rijden en vliegen er verschillende straattheateracts over de dam, zijn er shows van bekende cabaretiers en is een uitgebreid assortiment aan drinken en eten te verkrijgen. Geniet tijdens Concert at Sea van zon, zee, strand, muziek, gezelligheid en nog veel meer!

Ga naar de website van Concert At Sea

Historie en populariteit

Concert at Sea is ontstaan na een eenmalig concert van de band Blof in 2003. Dit gratis optreden dat plaatsvond op het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland trok ruim 40.000. Na dit concert ging men in overleg en eind 2005 werd besloten dat het optreden een vervolg moest krijgen en Concert at Sea was geboren. Sinds 2006 vindt het popfestival plaats en de organisatie ligt in handen van Blof in samenwerking met de Ondernemers Vereniging Renesse. Vanaf 2008 is het een meerdaags festival geworden waar twee dagen lang 40.000 bezoekers op af komen.

Locatie

Concert at Sea vindt op een unieke locatie plaats, namelijk op de Brouwersdam aan de Noordzee, op het eiland Schouwen-Duiveland, in de provincie Zeeland. Het evenemententerrein is parallel aan de N57 gelegen en zodoende uitstekend met eigen vervoer te bereiken. Parkeren kan op het Transferium in Renesse. Hiervandaan rijden pendelbussen naar het festivalterrein. Wie met het openbaar vervoer komt, kan vanuit de grotere steden zoals Rotterdam, Goes en Middelburg de bus richting Renesse nemen.

Programma / activiteiten

Concert at Sea is een uniek festival, mede dankzij de prachtige locatie aan het Noordzeestrand. Het hoofdpodium is gelegen aan de zeekant, zodat bezoekers niet alleen optredens van de beste nationale en internationale artiesten kunnen zien die verspreid over twee dagen plaatsvinden, maar tevens kunnen genieten van de schitterende skyline.

Behalve muziek uit binnen- en buitenland is er tevens ruimte voor straattheater en cabaret en gaat een DJ na alle optredens nog tot in de late uurtjes door met feesten. Ieder jaar wordt er tijdens het evenement iets bijzonders gedaan. Zo hebben al eens 40.000 mensen de moonwalk als eerbetoon aan Michael Jackson gedanst en zong het publiek als grootste koor van Nederland, op de klanken van Guus Meeuwis zijn hit Brabant, een ode aan Zeeland.

Op het festivalterrein zijn overal plekken ingericht waar gasten terecht kunnen voor een hapje en een drankje en wie beide dagen van Concert at Sea wil bijwonen, kan in de nabijheid overnachten op een van de vele bungalowparken of campings, waarbij een pendelbus de gasten heen en weer rijdt.

Stats & tags


Ouddorp, Zuid-Holland, Nederland
Evenementen, Juni

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling