Introductie

De Vleeshal, gevestigd in het voormalige stadhuis van Middelburg biedt bezoekers een schat aan contrasten. Experimentele en vernieuwende tentoonstellingen worden tentoongesteld tegen een historisch decor. Het gebouw is uniek vanwege zijn uitgesproken Gotische architectuur en heeft al talrijke kunstenaars geïnspireerd bij het creëren van bijzondere tentoonstellingen. Bezoekers kunnen onder meer boeiende foto’s en video’s bekijken en wie liever iets meer van kunst met een gebruikelijk, klassiek tintje wil zien, kan terecht bij De Kabinetten, gelegen naast De Vleeshal. Hier vinden tentoonstellingen met een meer traditioneel karakter plaats.

Ga naar de website van De Vleeshal

Historie en populariteit

De Vleeshal bevindt zich sinds 1991 in Middelburg en heeft haar intrek genomen in het voormalig raadhuis van deze stad. De Stichting Beeldende Kunst Middelburg organiseert projecten en tentoonstellingen rond nationale en internationale hedendaagse beeldende kunst. Niet alleen kunstenaars en liefhebbers van kunst bezoeken museum De Vleeshal, ook belangstellenden, groepen, scholen of dagjesmensen die de stad een bezoek brengen, nemen een kijkje in dit prachtige gebouw op de markt.

Locatie

De Vleeshal kan men vinden in het voormalige Stadhuis van de stad Middelburg, provincie Zeeland. Het museum is goed te bereiken vanuit alle delen van het land, zowel met eigen vervoer als met het openbaar vervoer. Parkeren kan in de parkeergarages en wie met het openbaar vervoer reist, Middelburg beschikt over een NS Station waarvandaan bussen rijden richting het centrum.

Programma / activiteiten

De Vleeshal is een museum voor hedendaagse kunst. Alleen het pand zelf is al een waar museumstuk. De Gotische architectuur geeft een prachtig contrast met wat binnen is te zien aan vernieuwende kunst. Nabij dit museum liggen De Kabinetten. Hier kunnen bezoekers exposities van zowel Zeeuwse als internationale kunstenaars bezichtigen.

Bezoekers kunnen indrukwekkende video’s en foto’s bekijken, maar ook reusachtige installaties. De grens tussen beeldende kunst en aanverwante richtingen wordt hier onderzocht en nader bekeken. Daarnaast wordt de positie en de rol van kunst in onze samenleving eveneens onder de loep genomen in De Vleeshal.

Stats & tags


Middelburg, Zeeland, Nederland
Kunstmusea, Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling