Introductie

Het leukste waterpark van Nederland bevindt zich in Zeeland en draagt de naam Deltapark Neeltje Jans. Hier kunnen bezoekers de hele dag genieten van spetterende, stormachtige attracties, zeedieren, de prachtige Zeeuwse natuur, exposities en de Deltawerken. Deze laatste kunnen eveneens vanuit een rondvaartboot vanaf het water bekeken worden. Neeltje Jans heeft zodoende voor jong en oud genoeg in de aanbieding!

Ga naar de website van Deltapark Neeltje Jans

Historie en populariteit

Het eerste informatiecentrum op Neeltje Jans werd op 14 juli 1979 in gebruik genomen. Bezoekers van dit informatiecentrum werden via een noodbrug met een bus van Schouwen Duiveland naar het eiland Neeltje Jans gebracht. Een gids ging mee om alles over de Deltawerken en de stormvloedkering te vertellen. Dit alles werd toen door Rijkswaterstaat geregeld. Omdat de belangstelling uit zowel binnen-als buitenland verrassend groot was, moesten er een aantal dingen worden veranderd. En zo ontstond langzaam een bezoekerscentrum en later een heel themapark rondom de Deltawerken. Vandaag de dag beschikt het park eveneens over een prachtig zeeaquarium en is er een grappige zeehondenshow bij te wonen.

Locatie

In 2009 heeft Deltapark Neeltje Jans sinds de eerste opening in 1979 al 9 miljoen bezoekers mogen verwelkomen. Jaarlijks trekken gemiddeld 300.000 gasten naar deze grootste Zeeuwse dagattractie.

Programma / activiteiten

Deltapark Neeltje Jans is prima te bereiken met zowel de auto als het openbaar vervoer. Het eiland Neeltje Jans ligt net voorbij Burgh-Haamstede / Westerschouwen op de route richting Middelburg.

Deltapark Neeltje Jans is geheel gebouwd rond het thema Deltawerken, de zee en de kust. Er zijn exposities en films te zien van de watersnood van 1953 tot en met de bouw van de Deltawerken. Daarnaast kunnen bezoekers gebruik maken van de mogelijkheid de Stormvloedkering zelf te bezoeken. Eveneens biedt het park attracties, zoals een waterspeelplaats met waterglijbaan, een orkaanmachine, zeehonden, aquaria, restaurant en een rondvaartboot.

Ook voor evenementen en bijeenkomsten biedt Deltapark Neeltje Jans volop perspectieven. Een stijlvol diner, een gezellige borrel, een knallend feest, een vergadering of presentatie, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Stats & tags


Vrouwenpolder, Zeeland, Nederland
Entertainment, Pretparken

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling