De tarieven voor een dagje pretpark, de kaartjes voor het circus maar ook een dagretour met de trein; al deze kosten zijn de afgelopen jaren nogal omhoog geschoten en ze lijken helaas nooit meer goedkoper te worden. Maar een uitje op zijn tijd is niet alleen leuk, het is ook zeer belangrijk. Zeker in de drukke levens van vandaag de dag, is echte quality time samen doorbrengen en hierbij nieuwe herinneringen maken datgene wat je af en toe moet doen. Of dit nu alleen een dagje sauna is met je partner, of juist naar een attractiepark met het hele gezin. Alles op zijn tijd heeft zijn eigen waarde en charme. Hoe je ervoor zorgt dat er ook in dure tijden genoeg geld overblijft om leuke dingen te doen? Hier bespaartips die direct werken.

Maandelijkse kosten

Een slimme besparing is om eens in te zoomen op je maandelijkse kosten. Ga online internet providers maar eens vergelijken. Ongetwijfeld betaal jij te veel voor een abonnement, wat nog geen eens van de beste kwaliteit is. Vaak kun je al direct wisselen van internetprovider waarmee je direct tientallen euro’s per maand kunt besparen. En nu je toch bezig bent, check dan ook de maandelijkse kosten die je kwijt bent aan tv en mobiele abonnementen. Wanneer je deze combineert kun je vaak een leuke winst behalen, dit kan zomaar per maand een paar bioscoopkaartjes opleveren. Weer een leuk uitje erbij!

Spaar door!

Niet iedere spaaractie levert echt een leuk voordeel op, maar sommige wel. Ga daarom eens online op zoek naar leuke spaaracties en systemen. Het kan behoorlijk schelen en voordeel opleveren wanneer je gebruik maakt van deze acties. Denk aan het sparen van punten bij het doen van boodschappen, zelfs de oude vertrouwde koopzegels kunnen nog behoorlijk lonen. Maar ook het trouw zijn aan bepaalde merken kan een flink voordeel opleveren. Denk aan hotelketens en vliegtuigmaatschappijen. Soms kun je bij die laatste oude vluchten van een aantal jaren geleden nog punten ‘claimen’, waarmee je direct een flinke voorraad aan punten hebt. Dus kijk eens wat voor acties en systemen er zijn bij de winkels waar jij graag komt. Je zult versteld staan van de winsten en de voordeeltjes die ermee te behalen zijn.

Leuker kunnen we het niet maken

Wellicht hoor je wel eens een nieuwsbericht voorbijkomen over mensen die vergaten aangifte te doen bij de Belastingdienst en daardoor veel geld laten liggen. Ook jíj kan zo iemand zijn. Ook wanneer het niet per se verplicht is, kun je alsnog geld terugkrijgen van de Belastingdienst. Doe online dan ook altijd een proefberekening en kijk of er voor jou nog ergens wat winst te behalen is. De moeite is klein, het resultaat soms zeer groot.

Kortom, investeer wat tijd in het uitzoeken van bovenstaande zaken en je zult er aardig wat geld voor terugkrijgen. Onderschat het resultaat niet, voor je het weet bespaar je je op jaarbasis een gezellig weekendje weg. Je zult jezelf dankbaar zijn voor de gedane moeite. Succes!

 

Laat een antwoord achter