Introductie

Wat Dora Das, Victor de Vos en Evert de Eekhoorn met elkaar gemeen hebben? Juist, ze wonen allemaal op speeltuin D’n Boom in het Brabantse Rijen. Op D’n Boom hebben de drie dieren allen hun eigen woonomgeving: in de bomen, onder de grond en op de vlakte. En kinderen kunnen op bijzondere wijze deze drie woonomgevingen ontdekken. Want dat is het waar het bij D’n Boom om draait. Ontdekken, onderzoeken en ondernemen.

Ga naar de website van D’n Boom

Historie en populariteit

Deze drie peilers vormen de basis van een concept waarin de ontwikkeling van kinderen centraal staat. Onderzoek van Deense kinderpsychologen heeft uitgewezen dat juist de ontdekkingsdrang van kinderen geprikkeld moet worden. En waar de steeds vaker voorkomende binnenspeeltuinen vooral gericht zijn op klimmen en klauteren, licht bij speeltuin D’n Boom de nadruk sociale, creatieve en lichamelijke ontwikkeling. En dat allemaal in een omgeving die in alles verbonden is met de natuur. De slogan van de speeltuin is dan ook niet voor niets: Spelen? Natuurlijk!

Locatie

De speeltuin bevindt zich op het terrein van camping D’n Mastendol, midden in de bossen van Rijen. Zoals gezegd hebben de drie dieren die centraal staan bij speeltuin D’n Boom allen hun eigen leefgebied. De das onder de grond, de vos op de grond en de eekhoorn boven de grond. Omdat vossen van nature nieuwsgierige dieren zijn is dit vertaald naar talrijke paadjes waar de kinderen al struinend op ontdekkingstocht kunnen gaan. Daarnaast bevindt zich in het territorium van Victor een spannende wandeling langs, over en door de beek. In het gebied van Dora kunnen kinderen ondergronds door een uitgebreid gangenstelsel kruipen. En in het domein van Evert zijn maar liefst vier boomhutten te vinden, die ook nog eens onderling met elkaar verbonden zijn door middel van touwladders en bruggen.

Programma / activiteiten

Dat D’n Boom zich uitstekend leent voor kinderfeestjes behoeft geen uitleg. En kinderfeestjes kunnen al gehouden worden vanaf vijf personen. Voor €5,50 per persoon genieten kinderen van een dag onbeperkt ontdekken, onbeperkt ranja en cake en chips. Voor twee euro extra komen daar ook nog eens friet en een snack bij.

Stats & tags


Rijen, Noord-Brabant, Nederland
Buitenspeeltuinen, Speeltuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling