Introductie

Knutsel je eigen bouwpakket in elkaar, leef je uit in de kindvriendelijke speeltuin of in de overdekte apenkooi. Of wat dacht je van een ritje op een tractor? In Familiepark Nienoord is van alles te doen en te beleven; voor groot en klein.

Ga naar de website van Familiepark Nienoord

Historie en populariteit

Het landgoed Nienoord ontstond in 1508. Het landhuis wat jonker Wigbold van Ewsum liet bouwen noemde hij de ‘Nije Oord’, wat later bekend werd als Nienoord. Het landhuis heeft kenmerken van zowel het Neo Classicisme als Jugendstil. Nu –zo’n 500 jaar later- is het een stijlvol landgoed met toeristische attracties als het Nationaal Rijtuigmuseum, restaurant, het familiepark, het zwemkasteel, midgetgolf en een landgoedcamping. Dit alles tussen het Groningse natuurschoon.

Locatie

Nabij het prachtige landgoed Nienoord ligt het Familiepark Nienoord. In het Groningse Leek – in een landschap met bossen en pittoreske Groningse boerderijen- vind je naast het Familiepark ook Zwemkasteel Nienoord. Een combinatiebezoek aan beide locaties is een aanrader! Het park is goed bereikbaar, zowel met de auto als het openbaar vervoer. Komt u met eigen vervoer, dan volgt u vanaf Leek de bordjes ‘Landgoed Nienoord’.

Programma / activiteiten

In het recreatiepark vind je rijdende modeltreinen, een kinderboerderij met bijzondere huisdierrassen, een grote kindvriendelijke speeltuin, een overdekte speelhal en nog veel meer. Nieuw is de Techniek Fabriek, waar kinderen op een creatieve manier kennis kunnen maken met techniek. Onder toezicht van vakmensen bouw je hier met hout, metaal en kunststof, je eigen vogelhuisje, boot of garage. Kom je op een zondag, dan kun je hier ook modelboten zien varen. Er zijn dikwijls evenementen in of nabij het Familiepark. Wat dacht je van een ritje over het landgoed in een echte stoomtrein, of griezelen met Halloween! Ook zijn er wel eens acties waarbij opa’s en oma’s gratis naar binnen mogen.

Stats & tags


Leek, Groningen, Nederland
Overdekte Speeltuinen, Speeltuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling