Introductie

In het Gorcums Museum kunnen bezoekers kennismaken met het verleden van de stad Gorinchem, waarbij onder meer de kunst centraal staat. Zo wordt er een verzameling van schilderen uit Gorinchem van de periode de Gouden Eeuw getoond, maar kan men er ook de hedendaagse Gorcumse kunst bewonderen. Naast de vaste tentoonstellingen is er veel ruimte voor wisselende exposities, waarbij de onderwerpen geschiedenis, vormgeving en kunst centraal staan. In het Gorcums Museum is een auditorium gevestigd, een bijzondere locatie voor het houden van onder meer presentaties, workshops of recepties.

Ga naar de website van Gorcums Museum

Historie en populariteit

Het Gorcums Museum is sinds 1995 ondergebracht in het voormalige stadhuis van Gorinchem aan de Grote Markt. Het is een stedelijk museum, dat interessant is voor een brede doelgroep. Er komen dan ook niet alleen kunstliefhebbers, maar ook toeristen en scholen maken deel uit van de diversiteit aan bezoekers, die jaarlijks het Gorcums Museum binnen treden.

Locatie

Het Gorcums Museum is gevestigd aan de Grote Markt in Gorinchem, provincie Zuid Holland en daarmee op een centrale locatie gelegen. Naast en in de nabijheid van het museum is voldoende parkeergelegenheid al dan niet betaald. Het NS Station is op loopafstand van het Gorcums Museum gelegen en de wandeling neemt ongeveer tien minuten tijd in beslag.

Programma / activiteiten

Aangezien het Gorcums Museum met grote regelmaat wisseltentoonstellingen organiseert, blijft het interessant om terug te komen. Een bezoek aan dit museum biedt dan ook altijd weer nieuwe mogelijkheden. Een wisselexpositie kan gaan over design, maar ook betrekking hebben op een overzichtstentoonstelling van een specifieke kunstenaar.

Het Gorcums Museum is bovendien aangemerkt als een officiële trouwlocatie, waarbij het auditorium als een sfeervolle trouwzaal dient. Voor onderwijsinstellingen biedt het museum diverse interessante programma’s. Op de begane grond van het Gorcums Museum kunnen bezoekers terecht in de horecagelegenheid ’t Oude Stadthuys voor een drankje en in de museumwinkel wordt een divers aanbod beschikbaar gesteld van boeken over Gorinchem en omstreken.

Stats & tags


Gorinchem, Zuid-Holland, Nederland
Musea, Stedelijke Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling